Період сезонних застуд стартував. Нежить, кашель, хворе горло. З такими симптомами зараз найчастіше звертаються маленькі пацієнти до лікарів. Виною всьому похолодання, а також згуртування у колективи після літа. Випадків грипу ще не зафіксовано, але берегтись від нього вже варто.

Рівнянка Світлана прийшла на прийом до педіатра разом з дев'ятимісячним сином. Останній кілька днів температурив.

Оце була висока то і антибіотики попили трохи. Може бути що й від тата бо тато соплі мав і кашель то може й від тата. Оце тільки як похолодало захворів - літом ні.

Кількість хворих збільшилась з похолоданням. Організм маленьких відразу зреагував.

Збільшились випадки ГРВІ захворюваності. Діти пішли у садочки і школи. Через це і підвищується захворюваність дітей. Найчастіше це підвищена температура, біль у горлі, кашель, нежить, - розповіла педіатр Алла Полагнюк.

Займатись самолікуванням не варто. При перших симптомах хвороби варто звертатись до лікаря.

А ще медики радять аби не захворіти - стежити за харчуванням, вдягатись по погоді, провітрювати приміщення і не боятись вакцинуватись - від грипу.

Зараз вже можна починати, жовтень - листопад. У нас вакцини ще не має, вакцини батьки купують в аптеках за власні кошти.

Батьки, з якими нам вдалось поспілкуватись, кажуть вакцинації не бояться. Навпаки.

Хочемо вберегти дитину від різних хвороб і я вважаю, що якщо дитину правильно підготувати дитину до вакцинації то все буде добре, - говорить мама Олена Петьонко.

Як вберегтись від сезонних застуд - кожна мама має свій метод.

Лікуємо малиною, у нас є інгалятор - якщо кашель, а атак фізрозчином промиваємо. На озеро на море їздимо літом, - каже мама трирічного Максима.

На час підготовки сюжету стало відомо, що дві вакцини проти грипу вже пройшли контроль якості і їх можна придбати у деяких аптеках Рівного.  

До теми: у Рівному з`явилася протестована вакцина проти грипу

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber