Чоловіча мода не така змінлива як жіноча. Поважні чоловіки зазвичай віддають перевагу класиці, хоча молоді хлопці часом люблять поекспериментувати.

Нові та незвичайні чоловічі кофти від провідних світових брендів досить мирно співіснують з більш класичними моделями на полицях магазинів. І це добре, бо завжди є з чого вибрати.

Матеріали чоловічих кофт

Зазвичай чоловіча кофта виготовляється або з трикотажу, або в'язана на в'язальній машині. Рідше кофти в'яжуть вручну. Звичайно, кофти ручної роботи виглядають більш затишно, по-домашньому, втім до ділового гардероба їх не пристосуєш. В'язання на машині все ж таки відрізняється ідеально рівними рядочками петель та цілком можуть використовуватись в образі ділової людини.

Трикотажні кофти виготовлені з готового в'язаного полотна різної щільності. З цього полотна викроюються різні елементи одягу, які потім зшиваються за допомогою еластичних тканин.

Дізнатись про матеріал виробу завжди можна, якщо подивитись на ярлик. Більшість чоловічих кофт виготовлені з суміші різних ниток, тому треба звертати увагу на процентний склад матеріалу. Це має значення зокрема тоді, коли кофта купується на зиму. В цих випадках краще обирати більш теплі матеріали з підвищеним вмістом вовни. Вони тримають тепло та відмінно відводять вологу від тіла.

Але і вовна може бути різною. Наприклад, найпростіша та найдешевша овеча вовна. Відсотків на тридцять вона дешевша за більш якісну вовну мериносів. Найдорожчою вовною вважається кашемір. Це приємний на дотик, м'який, теплий та легкий матеріал. Він пасує до будь-якого стилю. 

Якщо потрібно вибрати кофту трохи легшою, то варто звернути увагу на моделі, які зв'язані з бавовняної пряжі. Такі кофти не сильно зігріють в морозну погоду, але для теплої весни та осені вони підходять чудово. 

Трикотажні матеріали, використовувані для пошиття чоловічих кофт, відрізняються різноманітністю. Поверхня полотна може бути гладкою, рельєфною або покритою ворсом різної довжини. З трикотажу шиють різні варіанти кофт, в тому числі й спортивні моделі. Причому, саме для спортивних кофт, найчастіше, застосовують тканини на основі синтетичних волокон. Найпопулярнішим матеріалом з цієї категорії, напевно, вважається фліс, з якого найбільш часто шиють світшоти та толстовки. 

Спортивні кофти найчастіше обирають для вільного стилю, в них використовують блискавки, рідше — ґудзики, часто виконують взагалі глухими, аби вдягати їх через голову. 

Модні кофти можна купити тут : https://intertop.ua/catalog/odezhda/muzhskaya/brand-tommy-hilfiger-good_type-kofta/