1 жовтня у Рівному закінчилося голосування за проекти громадського бюджету. А розпочалось воно з 17 вересня. Впродовж цього часу координатори ініціатив двічі виймали бланки для голосування зі скриньок. Також підраховували голоси онлайн. А вже сьогодні востаннє відкрили скриньки.

Впродовж 15-ти днів рівняни голосували за ініціативи проекти громадського бюджету. А вже сьогодні у приміщеннях ЦНАПу та міської ради, де відбувалося голосування відкрили скриньки з бланками для голосування.

Це вже третє відкривання. В нас у правилах голосування прописано, щоп'ять днів. Тобто було два проміжних голосування, і це вже третє підсумкове, - розповів координатор громадського бюджету Рівного Микола Полюхович.

При підрахунку голосів виявилось, що значна частина людей голосувала не за 6 проектів, як можна було, а за 1-2. Тому пусті клітинки координатори проектів Громадського бюджету закреслили.

Щоб вони не були пусті, і щоб потім не було питань чи дописували там якісь номери і так далі, - каже координаторка ГО "Центр UA" на Рівне нщині Ірина Стасюк.

За підрахунком голосів спостерігали активні рівняни.

Я наступного року, як доживу, буду голосувати за проекти громадського.

У приміщенні ЦНАПу нарахували 566 бланків. Працівники установи кажуть порушень при голосуванні не зафіксували.

Всі спокійно очікували на свою чергу. Голосували. Цього року все було добре, - каже працівник ЦНАПу Анастасія.

А в Рівне нській міській раді підрахували 322 бланка. Окрім того відбувалося голосування онлайн. Загалом зробили свій вибір понад 11 тисяч осіб. За інформацією, яку можна побачити на сайті громадського бюджету, поки що найбільшу кількість голосів набрали освітні проекти.

Визначення переможців буде відбуватися відповідно до положення. Тобто, якщо у нас в положенні передбачено, що на освітні проекти буде не більше 30%, то попри те, що за проект проголосувало тисячі чи півтори тисячі можливо і більше рівнян, то всеодно він може бути визначений переможцем...у 30%.

Бюлетні будуть опрацьовані впродовж найближчих трьох днів. Нагадаємо, бюджет фінансування громадських ініціатив 10- мільйонів гривень.  

До теми: у Рівне нському ЦНАПІ відкрили скриньку громадського бюджету

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber