Лише стіни, частково вціліла шафа та й усе. Ось такі наслідки пожежа залишала для літньої подружньої пари в місті Костопіль, Рівненської області. Йому 88 років , їй 82. Вогонь забрав у них чи не все що люди нажили за все своє життя. Де жити тепер не знають. Бо діватися їм нікуди.

Пан Василь показує свій будинок. Точніше, те що від нього лишилося.

Ось це був теж зал. Ось це шкаф. Ось це наша спальня. Ось тут я спав під стіною, ось тут жінка моя спала, - розповів Василь Довгалець. 

Зал, дитяча кімната, де колись спали їхні діти, та власна. Йому 88 років, їй 82 . Колись тут панував затишок та порядок, розповідає Василь Довгалець. Доки усе не знищив вогонь. Пожежа сталася більше тижня тому. Господаря дома не було, поїхав у місто по справах. Побачила , як почав підриватися шифер його дружина , Галина Довгалець.

Я робила на городі, приходжу до хати, думаю подивлюсь в себе на городі, майже в дворі, подивлюсь що там скільки годин. Як я зайшла до хати було пів 7 вечора. Думаю я вже не піду прибирати на городі, у цій кухонці сіла , розрізала помідоринку, чую як з тієї сторони щось дуже гуде.

Коли вийшла на вулицю то й побачила полум'я, розповідає жінка. Стала кликати на допомогу та викликати пожежників. Втім, вогонь розкинувся на весь будинок за лічені хвилини.

Ми погоріли. Згоріла хата, все що є в хаті вигоріло. Ось в чому я є, в чому вискочила що на мені то й усе.

Допомагали рятувати будинок літньої пари чи не всі сусіди, розповідає пані Галина. Адже, полум'я було настільки великим, що діставав і до сусідніх помешкань.

Кажу хлопці, ось відра, беріть відра, ось колодязь, і беріть лийте воду, помагайте. Хто не може відро то пів відерця лийте. Жменьку лийте, спасайте будинок. То я так цим хлопцям костопільським, такі молоді.

Коли Василь Довгалець примчав додому, то й рятувати уже не було що, жаліється чоловік.

Вогонь, тут і тут і тут. Кругом було багато диму та вогню. І шкафи і коври, ну от все,бачите голі стіни.

Гасили пожежу люди до глибокої ночі. Втім врятувати щось не вдалося. Причиною загорання стало замикання електроенергії. Нині людям сусіди надали кімнату для тимчасового проживання. Лишитись до зими вони там не можуть. Що робити далі, літнє подружжя не знає.

Немає ніякого куточку щоб жити, допоможіть на якийсь куточок. Щоб ми перезимували. Немає коштів, немає за що ремонтувати цей будинок. Ми старі люди. Ледве ходимо з палками. допоможіть люди добрі, прошу вас, і наша влада.

Щомісяця люди мають дохід не більше 5 тисяч гривень на двох. Аби не лишитися просто неба коли прийдуть морози, подружжя просить не залишити їх у біді. Допомогти коштами для людей ви зможете скинувши їх на номер картки 5168 7554 3719 4570.

Читайте також: матір благає небайдужих рівненчан врятувати дитину

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber