Турбота про тих, хто цього потребує. Сьогодні відзначають міжнародний день людей похилого віку. У рамках проекту "Соціальний експеримент" наші журналісти навідалися у Здолбунівський будинок для людей похилого віку та інвалідів. У заклад дівчата поїхали із подарунками та влаштували "День краси" для підопічних.

Це Здолбунівський будинок інтернат. Тут люди похилого віку, з інвалідністю та які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Пані Надія у закладі два роки, каже піклуються про них добре.

Не вистачає рідних, але тут нам добре. Ми собі поспіваємо, сядемо в альтанці, а інколи і заплачемо. Добре нам тут, - говорить підопічна Здолбунівського будинку-інтернату для людей похилого віку та інвалідів Надія.

Всього у закладі 203 -троє людей. І кожен із них потребує уваги та турботи. Минулої суботи в рамках програми "Соціальний експеримент" журналісти "Рівне 1" влаштували тут день краси. В інтернат завітали перукарі, візажисти та фотографи. Аби зробити свято для підопічних. Майстри швидко освоїлися і приступили до роботи. Хол закладу став схожим на салон краси.

Добрі справи треба робити, але не завжди є нагода. Є тут не тільки слухачі, які зараз навчаються, а долучилися візажисти, які уже закінчили навчання і є нашими випускниками, - розповіла викладач спецдисципліни РЦПТО Тетяна Сондак.

До майстрів вишикувалася черга. Всі були задіяні та працювали не покладаючи рук. А головне, що бабусі та дідусі результатом залишилися задоволені.

Ми завжди вас чекаємо, ви, як Ангели до нас із неба. Ви, як десант ангельський. Коли так до тебе увагу приділяють велику, таким речам, як десь щось підфарбувати. Родичі не хочуть такого робити, а ви бачите як, - розповідає Тетяна.

Після того, як бабусь та дідусів причепурили, у них розпочалася фотосесія. Ретро капелюшки дуже підходили особливим моделям. Вони залюбки позували на камеру. І головне посміхалися.

Дух піднявся, настрій. А то така апатія, що жити не хочеться. А так забудешся. Люди дивляться весь Здолбунів підняла на ноги Інтернетом тим, - говорить підопічна Тетяна.

Бережіть своїх рідних. Приділяйте увагу старшим людям та піклуйтеся про них. І головне робіть хороші справи. Допомагайте тим, хто цього так чекає.

Читайте також: відомому рівненському хірургу необхідна допомога у лікуванні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber