Більшість дівчат і жінок користуються косметичною продукцією регулярно. Але багато хто вважає, що косметикою користуватися не обов'язково, мотивуючи це тим, що вони вважають за краще натуральність. Це одвічна суперечка. За статистикою тільки 5% представниць прекрасної мають ідеальну шкіру.

Навіщо потрібна косметика?

Те, що користуватися косметикою (наприклад Yves Saint Laurent) необхідно це ясно, адже наша шкіра, незважаючи на природний захист, постійно піддається негативному впливу ззовні. Ми страждаємо від поганої екології, вихлопних газів, сигаретного диму, бруду і пилу, поганого харчування, хлорованої води і багато ще від чого. Зрозуміло, все це справляє свій вплив на шкіру і волосся. Вони стають тьмяними, сухими і виглядають нездорово. Для сухої шкіри просто необхідно постійне зволоження, хоча воно потрібно всім типам. Даремно багато хто вважає, що жирний тип шкіри не потребує вологи, цей тип дійсно менш схильний до негативу з навколишнього середовища, а й вона вимагає до себе додаткової уваги. А якісні декоративні засоби роблять обличчя не тільки доглянутим і виразним, але й доглядають за шкірою зберігаючи молодість та красу.

Звичайно, головне правильно підібрати косметичні вироби, вони повинні відповідати типу шкіри та віку, а так само бути гіпоалергенною.

Краще вибирати перевірені марки

Дуже важливо грамотно використовувати косметику. Багато хто нехтує основними правилами і дуже даремно. Чи будете ви купувати їжу в неперевіреному місці? Чи готові ви купувати "палений" алкоголь через те, що він "дешевий"? Чи готові ви купити на ринку підроблену дешеву чорну ікру? Скоріш за все ні. Ви купите алкоголь простіший, або червону ікру замість чорної, якщо не можете дозволити собі оригінал. Теж саме і з косметикою!

Чому ж не можна користуватися підробленої косметикою?

Підроблені продукти не знаходяться під наглядом Міністества охорони здоров'я. Тому нікому невідомо, з яких інгредієнтів складається продукт. Зазвичай там можна знайти шкідливі метали та активні хімічні компоненти, які в десятки разів перевищують норму, що допускається стандартами міністерства охорони здоров'я. Крім того, невідомо за яких санітарних, точніше антисанітарних умовах ця косметика виготовляється, і в яких температурних умовах зберігаються, а потім і перевозиться.

До речі, з тих же причин (про етично-моральні принципи я не кажу) не варто купувати і крадену косметику - якщо вона навіть оригінальна, але пролежала на ринку на сонці невідомо скільки часу - наносити її на шкіру не варто. Все вищеописане може привести до запалень, алергії, отруєнь. У кращому випадку просто пересушить шкіру і призведе до більш ранніх зморшок. У гіршому випадку справа може закінчитися в лікарні - неодноразово бували випадки отруєння свинцем. Підроблені кисті також не варто купувати, може вони не завдадуть такої ж активної шкоди як косметичні продукти, проте більшість підроблених кистей виробляються в Китаї з вовни бродячих собак. Думаю, не варто пояснювати чому це погано.