На рівненському полігоні тривають фінальні навчання військовослужбовців у резерві. Люди, котрі раніше зброї навіть не бачили, уже за місць часу навчилися твердо тримати її в руках. Навчання проходять за стандартами ООН.

Впевнено тримають зброю в руках дотримуючись військової тактики. На рівненському полігоні тривають фінальні навчання резервістів. Більшість і з них зброї ніколи не бачили. Втім запевняють, за місць навчання готові до будь яких військових дій.

У нас були індивідуальні заняття, були стрільби, багато нас було які взагалі в армії не служили. Перший раз взагалі в руках автомат тримали, присягу приймали, в перший день прийняли військову присягу........військова техніка, артилерія, алтилерійськи системи град, як самоходики стріляють, цікаво було, гвоздіка акация, - розповів резервіст.

Проходили навчання 4 тисячі резервістів, протягом місяця. Втім Анатолій Бацман впевнений, такого короткого часу вистачило, аби рівень військової підготовки був на належному рівні.

Якщо прийдеться то ми зможемо раптово взяти зброю та стати на захист вітчизни. Все таки якійсь навики це дає. Вже люди не будуть лякатися цієї зброї. А зможуть виступити, взяти її до рук.

Працювали із військовими інструктори і індивідуально і в колективно. Усе за стандартами НАТО по програмі "Орбітал".

Заняття з ними були з найкращими організованими досвідченими інструкторами, які пройшли підготовку по стандартам Нато. Пройшли злагоджено в зводах, роти батальйони. І сьогодні на рівненському військовому полігоні відбувається пригадно тактичне навчання стрільбою, - каже начальника прес-служби Управління оперативного командування «Захід» Анатолій Прошин.

Навчання резервістів проходить по всій Україні в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля — 2019». 

Читайте ще: на Рівне нщині ліцеїсти відзначили день миру

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber