Як врятувати життя і надати першу домедичну допомогу? А особливо коли ти знаходишся на футбольному полі. Адже в таких ситуаціях все вирішують секунди. І поки добіжать лікарі, футболіст може не дочекатися необхідної допомоги. Аби навчитися швидко рятувати життя, гравцям та вболівальникам народного клубу "Верес", провели спеціальний інструктаж.

Дивлячись футбол можна спостерігати багато захоплюючих моментів: переможні голи, відверті емоції та навіть страшні травми. Одна з таких трапилася декілька років тому в Чемпіонаті України, коли гравцю Київського Динамо вчасно надав домедичну допомогу Джаба Канкава, який тоді виступав за Дніпропетровський "Дніпро".

Саме такі навички здобували гравці та вболівальники Рівне нського "Вереса". А допомагали їм у цьому представники Громадської Організації "Білі берети".

Для того, щоб отримати, поглибити напевно свої знання та навички з невідкладної домедичної допомоги. Це питання, яке потрібне абсолютно всім, тому що кожен з нас щоденно може потрапити у ситуацію коли потрібно надавати допомогу або оточуючим, або навіть іноді і собі. На жаль в нашому суспільстві на сьогоднішній день знання з домедичної допомоги, я вже не кажу про навички є на досить низькому рівні, - розповів інструктор ГО "Білі Берети" Юрій Тарасюк.

Перевірити на собі, що відчувають потерпілі та розповісти про свій перший досвід в участі таких тренінгів допоміг один з гравців команди.

Нас сьогодні зібрали через те, щоб показати нам перші медичні допомоги на випадок якоїсь ситуації. В принципі нам все по полочках розклали й шоб ми орієнтувалися і знали на наше майбутнє життя. До речі в нас у минулому сезоні був матч проти "Черкащини" там був випадок в нас на футбольному полі прям отакий, шо у нас хлопчина втратив свідомість і ми допомагали йому, - каже Валерій Сад.

Пригадати, що потрібно робити у таких ситуаціях захотіли й фани рідного клубу.

Читайте ще: рівненський "Верес" завтра зіграє із "Поділлям"

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber