фото ілюстративне
Цікава іграшка чи серйозні проблеми. Протягом останніх кількох років, серед молоді поширився абсолютно новий тренд — вейпінг та електронні сигарети. Це невеликі кишенькові девайси, за допомогою яких можна пускати кільця диму, відчувати приємний смак і водночас не пахнути як попільничка. Та чи справді вейпінг - безпечніший за звичайне куріння? Намагались розібратись наші журналісти.

Ідучи по вулицям міста ви напевно неодноразово звертали увагу на густий дим або незвичний запах. Це результат електронних сигарет. Якщо для більшості це хороша альтернатива кинути палити, то для неповнолітніх суперіграшка.

"Вейпінг він заміняє табакокуріння, куріння сигрет. Тому взагальному це не так шкідливо я можу сказати чим звичайні сигарети СТИК Просто він повністю заміняє сигарети і абсолютно імітує і затяжку і все, тому люди вибирають, все більше людей обирають саме це.", - говорить власник вейп-шопу 

Депутати Верховної ради України вирішили розробити проект, який врегулює продаж електронних сигарет неповнолітнім. Вони пропонують заборонити їхню рекламу та тютюнових виробів для нагрівння, а також оподаткувати небезпечні пистрої аби вберегти тих, хто цим користується занадто часто.

Читайте також: На Рівне нщині продовжується європейський тиждень спорту 

Нині у багатьох країнах світу проводять заходи, які врегульовують питання безпеки від електронних сигарет. Там вважають що електронні сигарети небезпечними для здоровя.

"Звичайно я вважаю, що електронні сигарети є проблемою, тому що зараз кожен п'ятий підліток в Україні курить електронні цигарки. При тому зараз така альтернатива, що використовуючи електронні цигарки можна перейти від паління взагалі. Хоча в Кореї вже досліджували, що навпаки це є подвійне паління. Але якщо підліток починає курити електронні цигарки, то переходить потім на звичайні.", - говорить лікар 

Як було відомо раніше вартість звичайних сигарет може зрости майже у 2,5 рази через різке підвищеня акцизу. Чи вплине на значний розвиток електронних пристроїв рішення Парламенту дізнаємося вже після того коли воно вступить в дію.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber