На Рівненщині працівники ДАІ оголосили війну злісним пішоходам. Статистика вражає – кожна третя ДТП в регіоні - саме через двоногих учасників руху! Тепер все просто: порушив - вислухай правила, заплати штраф, а якщо забув документи – будь ласка, відвідай міліцію.

Дорогу живою перейти їй пощастило, втім лихо - працівники ДАІ порушення побачили. Виховна лекція та штраф у п`ятдесят одну гривню – пошкодували, кажуть інспектори, мінімум дали, максимум - вісімдесят п`ять. Пішоходи у Рівному невиховані, запевняють власники автівок, радять контролювати їх, як і водіїв. Крім штрафу, пішоходів-порушників, що не мають документів можуть ще й затримати, щоправда, ненадовго.

У міліції до такої процедури вже звикають, щодня роблять це частіше. Місць масових порушень правил дорожнього руху у Рівному чимало, тому роботи даішникам вистачає. Андрій Валерко – заступник начальника управління ДАІ в Рівне нській області, зауважив: лише за 10 місяцив цього року було скоєно 119 ДТП з вини пішоходів, загинуло 32 людини. Контролювати пішоходів у Рівному тепер будуть постійно, немалі штрафи та сумна статистика, сподіваються в ДАІ, таки перевиховають порушників.