Тетяна Літвінова, яку підозрюють у гучному вбивстві екс-чоловіка вкотре не з'явилася на судове засідання. Нагадаємо, у Рівненському міському суді триває розгляд справи про вбивство відомого рівненського стиліста Сергія Літвінова. Майже два роки тому, його дружина скоїла злочин, а сама втекла до іншої країни. Нині вона знаходиться у СІЗО. Жінка знову вагітна. У записці вона повідомила, що до на дане судове засідання, з'явитися не може, у зв'язку із важким перебігом вагітності. Натомість, прокурор та адвокат потерпілої сторони у один голос заявляють, підозрювана навмисно затягує судовий процес.

Вже майже два роки триває суд над Тетяною Літвіновою, яка в лютому 2017 року нібито жорстоко вбила свого екс-чоловіка, відомого рівненського стиліста Сергія Літвінова. Сама обвинувачена вже тривалий час сидить у СІЗО. Сьогодні до Рівне нського міського суду жінку мали доставити у примусовому порядку. Однак, обвинувачена на засідання не з'явилася. У клопотанні Тетяна Літвінова повідомила, що з'явитися не може, у зв'язку із важким перебігом вагітності.

В черговій частині ув'язнена у письмовій формі подала клопотання начальника конвою про відмову від спрямування до рівненського міського суду, спираючись на погане самопочуття у зв'язку із важким перебігом вагітності, - говорить суддя Оксана Крижова.

Це вже четверта вагітність Тетяни Літвінової. Третю дитину обвинувачена народила у СІЗО. І рік з нею перебувала у слідчому ізоляторі. Натомість, прокурор каже, у клопотанні обвинувачена не подала жодного документа, який би підтверджував стан її здоров'я.

Необхідно все ж таки зобов'язати сторону захисту надати відповідні документи щодо стану здоров'я Літвінової, щоб з'ясувати певні обставини, ті які вона наводить, наявність або відсутність, вона стверджує, що є важка хвороба, якщо є, то нехай надасть документи на підтвердження цього, - каже прокурор Олександр Станкевич.

Рішуче діяти суд, щодо обвинуваченої просить і адвокат потерпілої сторони. Мовляв, Тетяна Літвінова навмисно ігнорує судові засідання і тим самим затягує судовий процес.

Винести ухвалу суду, якою зобов'язати адміністрацію. Визначити дати, буквально скажем так, 10, де чітко прописати дні і завчасно її через ту же ухвалу повідомити під розписку для того щоб, оскільки остання її заява була, що її своєчасно не повідомили про судове засідання. Ці зловживання, ваша честь, мають місце, скажем так не нею однією, а це особи, які знаходяться в сізо, яким вигідно знаходитися в сізо по закону Савченко, який іде день за два. зрозуміло, що вона не скриває цього в свої поведінці, - говорить адвокат потерпілої сторони Володимир Цуняк.

Окрім того, прокурор та адвокат вимагають зобов'язати адміністрацію слідчого ізолятора, з'ясувати позицію обвинуваченої, стосовно подальшого ходу розгляду кримінального провадження. Інтереси Тетяни Літвінової у суді представляє державний захисник Ірина Цісар. Каже: обвинувачена відмовилась від послуг адвоката.

І хоча дана заява не розглянута, зустрітись з нею я не матиму змоги, оскільки, якщо навіть я з'явлюсь в сізо і захочу з нею поспілкуватись, вона відмовиться вийти, як вона відмовилась вийти до адвоката, яка захищала її на попередньому етапі, - каже державний захисник обвинуваченої Ірина Цісар.

Те, що справа затягується впевнена і Світлана Павленко. Вона була однією зі свідків події.

Ео человек специально так делает. Она сидя в сизо изучает законы. Она уже статьи называет, кто-та ей подсказывает, что надо делать и даже беременность ето тоже не случайность, ето тоже запланировано, потому что зная права, что до 3 лет можна с ребенком сидеть.

Матір вбитого Сергія Літвинова переконана: горе-невістка заслуговує на довічне покарання.

Пожизнєнно. Батька і сина вбила. як це так. я осталась стара і нікому не потрібна.

У результаті судове засідання вкотре перенесли на 1 жовтня. А тим часом спливає і термін утримання обвинуваченої під вартою, а це 7 жовтня, 2019 року.  

До темиЛітвінова не приїхала до Рівне нського міського суду

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber