Тепер не лише автомобілі а й вхідні двері квартир. У Рівному, вночі 17 вересня сталася пожежа у під'їзді однієї з багатоповерхівок. Там, невідомий підпалив вхідні двері помешкання. Вогонь вдалося вчасно зупинити. А про пожежу тепер нагадують чорні стіни та стеля. У Рівному випадки з підпалами уже не рідкість. Лише від початку року до рівненських правоохоронці надійшло майже 60 заяв та повідомлень.

Чорні стіни та стеля, й чи не повністю обгорілі двері. Така картина нині в одній із багатоповерхівок у Рівному, на вулиці Макарова 52. Там невідомі підпалили вхідні двері квартири. Подія Сталася о 4 годині ранку, 17 вересня. На місці господаря квартири ми не застали. Про подію розповіли сусіди.

Він пішов десь в 4 години ранку в магазин по сигарети, на заправку. Можна там провірити, там же камери є. І поки повернувся з тими сигаретами то вже двері горіли. ... Він сам начебто її зупинив, вже коврик горів, щось там. Чи з тої сторони, чи з цієї. І сам так прийшов, по розказах.

Жінка розповідає, свого сусіда добре не знає. Втім ворогів серед мешканців той навряд має.

Він нам не заважає. Можливо десь і комусь, але нам не заважав. Ніяких п'янок чи гулянок не влаштовував. Ми його не чули.

Подібна пожежа у Рівному сталася й вночі на 5 вересня, у п'ятиповерховому будинку по вулиці Київській 6. Родині, яка там мешкає теж підпалили вхідні двері. Людей на той час дома не було. Пожежу гасили сусіди. Пані Рита розповідає, її син тієї ночі на роботі затримався, коли прийшов додому то й побачив вогонь.

Приходить каже, мамо дим. Я вискакую з ліжка, бачу точно дим, і сюди йде. І ми побачили гасити його. Він носив відра й лив на двері, - розповідає рівнянка.

Жінка додає, якби вчасно не помітили пожежу то наслідки могли бути страшними. Підпали у Рівному останнім часом не рідкість, розповідають у поліції. Лише від початку року до правоохоронців надійшло майже 60 викликів та заяв за такою статтею.

До поліції від початку року зареєстровано 56 кримінальних правопорушень частиною 2 статті 194 кримінального кодексу України. Тобто умисного пошкодження майна шляхом підпалу. З яких 12 закрито, у зв'язку з відсутністю діяння складу правопорушення. Також два скеровано до суду, - каже речниця ГУНП в Рівне нській області Марія Юстицька.

Втім, спіймати такого палія важко, додають правоохоронці. Проте, за такий злочин на них чекає кримінальна відповідальність. Яка несе за собою покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років. 

До теми: у Рівному невідома особа підпалила двері до квартири

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber