Рівненська школа стала однією з 15 освітніх закладів України, яку відібрав для співпраці Goethe інститут в Німеччині. У рамках проекту «Школи: партнери майбутнього» учні, які володіють німецькою мовою на високому рівні їздять беруть участь в різних мотиваційних проектах та заходах. Цьогоріч місце зустрічі у Рівненській НВК 12. Сюди з'їхалися учні Вінниці та Хмельницького. Разом за один день зробили соціальні ролики, а вже сьогодні їх презентували.

Це Андрій Колодинський. Він навчається у 9 класі НВК №12 у Рівному. Сьогодні хлопкць презентує соціальний ролик, який зробив разом з командою - учнями з Хмельницького, Вінниці та Рівного. Всі вони є учасниками проекту "Школи PASCH" Goethe інституту в Україні.

Наш ролик без текстового супроводу, у нас лише музика і емоції людей. Лише вкінці текст невеличкий, як в усіх соціальних рекламах, - розповідає учасник проекту з Рівного Андрій.

У кожній команді 6 учнів. По-двоє осіб з шкіл різних міст, а саме Вінниці, Хмельницького та Рівного. Всі вони співпрацюють з Goethe інститутом в Німеччині.

Ми слідкуємо за роботою школи, як вони цікавляться вивченням німецької мови, німецької культури, як розповсюджують це. Якщо школа з самого початку, зі своєї ініціативи цим добре керує ми це помічаємо і пропонуємо приєднатися до нашого проекту, - каже координатор проекту Школи PASCH в Україні Віта Тимченко.

Таких шкіл в Україні їх 15. У Рівному - одна.

Бажаючих брати участь у цьому проекті було дуже багато, але великий акцент ми робили на тому, щоб це були діти, які мають певний рівень володіння німецькою мовою. Зокрема рівень А2 і В1. Тому що це дуже важливо, оскільки тема є соціальні ролики і там потрібно було розмовляти німецькою мовою, - говорить вчитель німецької мови, координатор проекту Ольга Мороз.

Розробляли соціальні ролики учасники команд самостійно. Знімали за допомогою мобільних телефонів. Як монтувати їх навчили у місцевому вузі. У кожної групи, а їх 3, своя тематика.

Я зі своєю командою створювала ролик на тему самотності. Саме у підлітковому віці, зі старших класів, яка викликана зазвичай важкою підготовкою до здачі ЗНО та інших екзаменів для вступу. Це забирає багато часу у підлітків мого віку і ми закриваємося в собі, - ділиться враженнями учасниця проекту з Вінниці Анна Гижко.

Інші дві команди створили ролики на теми "Не відкладай на завтра, люби сьогодні" та "Булінг".

Всього ми приїхали на три дні. Перший день ми знайомилися, у нас була екскурсія по Рівному, ну бо ми ж тільки приїхали. На другий день ми уже обирали ідею, вже ходили знімали, монтували, а сьогодні вже на третій день ми маємо представляти, - розповідає учасниця проекту з Хмельницького Катерина Стрижак.

Представляли свої напрацювання учні німецькою мовою. Переможців не обирали. Головне підняття важливих соціальних проблем та покращення знань іноземної мови. 

Дивіться також: у Рівному патрульні використовують прилади вимірювання швидкості руху

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber