Поліція проти насильства або ж "Поліна" , на Рівненщині невдовзі розпочне свою повноцінну роботу. Нагадаємо, ця програма працює у тестовому режимі понад два місяці. За цей час окремі мобільні групи "Поліни" опрацювали понад 400 повідомлень. Правоохоронці запевняють, завдяки цьому проекту реагувати на виклики про домашнє насильство стало ефективніше.

Отримують повідомлення про виклик і уже за лічені хвилини приїздять за адресою. Проект "Поліна" у Рівному розпочинає свою повноцінну роботу. Головне завдання якого, реагувати на виклики про домашнє насильство.

Даний виклик приходить на планшет, де ми отримуємо повідомлення, натискаємо виклик що отримано. І направляємося в екіпажі двох чоловік за даною адресою.... також у нас є боді камери, на яку ми фіксуємо кожну подію. Щоб потім було, дійсно засвідчити в суді довести що дійсно відбувалося сімейне насильство, - розповідає правоохоронець Микола Пирог.

До цього проект працював два місяці у тестовому режимі. Виклики надходять до поліції. Втім, коли мова йде про домашнє насильство то вони відразу переадресовуються напряму до правоохоронців "Поліни". А таких викликів буває чимало.

Буває чотири, п'ять викликів. Може бути і 10. За день за ніч. Це залежить від свята. Головна причина алкогольне сп'яніння, - говорить правоохоронець Володимир Миронець.

Щорічно до правоохоронців надходить понад 4 тисячі заяв та повідомлень про домашнє насильство- розповідає Старший інспектор з особливих доручень, Олег Шандрук. А зі створенням таких окремих мобільних груп, опрацьовуються такі виклики набагато швидше.

Вирішили створити такий проект де в одній групі мають працювати як патрульні поліції, так і працівники привенції. Так само дільничі офіцери поліції, також представники ювенальної привенції. За два місяці ними уже було здійснено майже на 400 повідомлень про факти вчинення насильства.

За словами правоохоронців, більшості таких викликів вдається врегулювати профілактичною розмовою. Втім, якщо це не діє, тоді ситуація оцінюється по шкалі ризиків. І відповідно до цього складають адміністративний протокол або ж терміново-заборонений припис відносно кривдника. Олег Шандрук розповідає, проект "Поліна" свою роботу розпочав вперше саме в Рівному. Втім, вже до кінця вересня такі мобільні групи мають запрацювати у кожній області. 

Читайте ще: де у Рівному та області ловитимуть водіїв-порушників із приладом TruCam?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber