фото ілюстративне
В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 32-річний рівнянин, який сьогодні, 18 вересня, обікрав загальноосвітню школу на вулиці Олени Пчілки обласного центру.

Близько п’ятої ранку підозрілі звуки почув охоронець навчального закладу. В ході обстеження приміщення виявив невідомого, який ніс ноутбук та затримав його, після чого повідомив про подію в поліцію.

Поліцейські встановили, що зловмисник проник у приміщення школи, віджавши фомкою металопластикове вікно. Потрапивши в середину, викрав із класу ноутбук та зарядний пристрій до нього. Його поліцейські вилучили разом з інструментом, за допомогою якого зловмисник проник в середину приміщення та призначатимуть товарознавчу експертизу. З’ясувалося, що чоловік добре знав що де можна взяти, адже й сам тут навчався.

Читайте також: у Рівному крадій намагався відкупитися від патрульних

32-річного рівнянина затримали у порядку статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні замаху на крадіжку з проникненням у приміщення за частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Слідчі також готуватимуть клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від трьох до шести років позбавлення волі.

Окрім того, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України, адже коли на місце події прибули патрульні поліцейські, чоловік неодноразово пропонував правоохоронцям неправомірну вигоду, аби уникнути покарання за скоєне.

Як з’ясували правоохоронці чоловік раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення розбою, втім судимість наразі погашена.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber