На Рівненщині розпочинається осінній призов на строкову військову службу. Стартує він з 1 жовтня. Це вже другий призов цьогоріч і останній. Цього разу призиватимуть 500 осіб. Це на 100 чоловік менше, ніж було весною.

На строкову службу набирають хлопців віком від 20 до 27 років. Можна й з 18 - але за власною згодою та батьків. Під час цьогорічного осіннього призову, на Рівне нщині призвуть 500 осіб.

З них для збройних сил України близько - 300 осіб. Для національної гвардії - 140 осіб. Для прикордонної служби - 20. І для державної служби транспорту також 20 чоловік.

Служба в армії триватиме 18 місяців. Державою солдатам передбачений соціальний пакет.

При призові їм виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів. Станом на 1 січня 2019 року він складає 3 842 гривні. Призовникам виплачуються вони на 1-2 добу і зараховуються на картки, - розповідає заступник військового комісара Сергій Названов.

Згадали військові і минулий весняний призов. Тоді з 15 тисяч осіб, не з'явилось 2,5 тисячі. З них 48 ухилилось від проходження служби.

Засуджено 6 на термін від 1 до 3 років.

Військові вкотре нагадують за адміністративну та кримінальну відповідальність за ухилення від строкої служби. І додають - строковики не залучаються до виконання завдань у зону бойових дій.