фото ілюстративне
В селі Дитиничі введено карантин на 60 діб.

Відразу після підтвердження даного випадку 12 вересня проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. З'ясувалось, що 10 вересня селі Дитиничі в приватне господарство забіг лис, якого застрелила єгерська служба. Прибувши на місце спеціалісти державної служби ветеринарної медицини району відібрали патматеріал та направили в Рівне нську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, для вірусологічного дослідження на сказ.

Читайте також: Після ДТП на Рівне нщині помер пішохід 

Результати досліджень патологічного матеріалу показали наявність сказу у лисиці. Враховуючи дану інформацію, рішенням комісії від 12 вересня в селі Дитиничі введено карантин на 60 діб.

Також до загрозливої зони ввійшли населені пункти в радіусі 10 км.: с. Плоска, с. Клюки, с. Бірки, с. Переросля, с. Судобичі Плосківської сільської ради; с. Семидуби, с. Довге поле, Семидубської сільської ради; с. Підлужжя, Птицької сільської ради.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак. Керівників мисливських господарств зобов’язано провести діагностичний відстріл не менше 5-10 голів диких м’ясоїдних на неблагополучній території, для проведення вірусологічних досліджень, провести депопуляцію червоної лисиці, довести її щільність до 0,5-1 голови на 1000 га угідь.

На мисливських угіддях, а також у загрозливій зоні заборонено промисловий і ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання і вивезення.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber