фото ілюстративне
Вчора, 12 вересня, на сесії Рівнеради Голова єврейської громади міста підтвердив, що вони не проти забудови поблизу меморіалу "Сосонки".

Зазначимо, у роки Другої світової війни за два дні в урочищі розстріляли понад 17 тисяч євреїв.

Як зазначили правоохоронці на сесії Рівне ради, ця земля перебуває у постійному користуванні поліції.  

"Ми розпочали цей проект, концепцію стимулювання, утримання і формування професійного ядра поліції три роки тому. У витоків цього проекту був тодішній начальник ГУНП Рівне нщини, а нині голова Нацполіції України Сергій Князєв. Ідея дуже проста, ми маємо створити умови і мотивувати поліцейських.", - зазначив заступник начальника Нацполіції області Людвіг Файт.

До слова, відповідно до проекту на ділянці біля меморіалу передбачається збудувати близько сотні двоповерхових котеджів мансардного типу, а також дитячі майданчики, дитсадок на дві групи й фізкультурно-рекреаційний комплекс. Комунікації планують провести вздовж вулиці Київської.

Дивіться також: Приватний чи публічний інтерес? Голландські котли розсварили депутатів Рівне ради 

На сесії вчора виступив і представник від "Рівне нської єврейської громади". За його словами, основною умовою погодження на будівництво було те, що таким чином Меморіал збережеться від вандалів. Втім за словами Геннадія Фраєрмана громада вимагає дотримання певних вимог. 

"Умова така. Коли вони будуть будувати то повинні огородити Меморіал повністю. Щоб там ніколи не було звалища,  коли вони почнуть будувати. Окрім того, коли вони вирішать хто буде будувати, щоб на роботи нульового циклу - тобто земельні роботи - прийняли нашу людину, яка буде їх консультувати та вести нагляд."

Окрім того, на вимогу громади правоохоронці провели додаткове дослідження під час якого не виявили поховань.  Питання дозволу на розробку детального плану забудови у "Сосонках" розглянуть на наступній сесії Рівне ради.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber