Перекис водню доступний антисептичний засіб, який знаходитися майже в кожній домашній аптечці. Препарат застосовують для промивання ран, порізів. Також його можна використовувати в косметології, для дезінфекції, розм'якшення, очищення шкіри. Перекис водню сприяє видаленню жиру з обличчя і відмерлих частинок епідермісу.

Застосовувати перекис водню для шкіри обличчя можна при наявності: жирного типу шкіри; вугрів і чорних крапок; пігментації і веснянок; лущення, яке може бути викликане зовнішніми чинниками, наприклад, використання звичайного мила.

Мінуси і плюси застосування засобу 

Після застосування препарату поліпшується колір обличчя, відсутнє підвищене виділення жиру, поліпшується обмін речовин. Однак дерматологи стверджують, що препарат агресивно впливає на епідерміс, а також сприяє виникненню пігментних плям на обличчі. Найголовнішим недоліком використання засобу є передчасне старіння шкірного покриву. При регулярному застосуванні засобу руйнуються клітинні метохондріі в слідстві цього шкіра старіє. Важливо! Рекомендується використовувати перекис водню нерегулярно і не більше 3% - це дозволить ефективно позбутися від деяких дефектів на обличчі, наприклад, вугрової висипки.

Очищення обличчя за допомогою перекису водню

Попередньо необхідно зробити тест на алергічну реакцію. Якщо не виявлено негативної реакції препарат можна застосовувати. Рекомендується змішувати його зі сметаною, домашнім йогуртом або яєчним білком - це зменшить агресивну дію засобу. Застосовувати 3% перекис водню можна тільки точково, наприклад, нанести на прищик. Засіб не змивають, так як по закінченню 20 хвилин він перетворюється у воду.

Маски в домашніх умовах до складу яких входить перекис водню

Пілінг від чорних крапок. Знадобитися Папая, яка багата фолієвою кислотою. До м'якоті цього плоду потрібно додати 5 крапель препарату. Маску наносять на обличчя і акуратно масажують шкіру обличчя. Після процедури необхідно нанести зволожуючий крем.

Глибоке очищення шкіри. Знадобитися дитяча присипка, до якої додають перекис водню і перемішуютькомпоненти. Наносять на 15 хвилин і змивають.

Маска для відбілювання. Щоб видалити плями, що залишилися після акне знадобитися молоко і вівсяні пластівці. 2 столові ложки пластівців заливають молоком і залишають на деякий час, щоб пластівці трохи набрякли. Потім додають 5 крапель засобу і змішують всі інгредієнти. Маску наносять на обличчя і після процедури використовують крем.

Тривалість процедури повинна складати не більше 15 хвилин. Курс процедур повинен бути місяць, при цьому маски роблять 1 раз в тиждень. Якщо під час використання домашньої маски для обличчя з'явилися неприємні відчуття у вигляді невеликого пощипування необхідно змити.