Перепади температури, опади і відсутність сонця - все це позначається на стані волосся і на їх зовнішньому вигляді. Мешканцям великих міст, де вже у вересні температура опускається до +10 градусів, потрібно починати доглядати за волоссям задовго до серйозних морозів.

Зволожуйте

У холодному повітрі не так багато вологи, як в теплому. Тому при перших похолоданнях починає сохнути не тільки шкіра, але і волосся. Сухість рук або обличчя зазвичай відчуваєш відразу і швидше поспішаєш намазатися кремами. Коли за вікном холодно, а в квартирі ось-ось включать опалення, волосся потребує додаткового зволоження. Використовуйте шампуні з цінними маслами, наприклад з маслом жожоба. Включіть в догляд зволожуючі маски: перед нанесенням відіжміть волосся від зайвої води, так маска ляже на волосся більш щільним шаром і спрацює ефективніше. Замініть хоча б один засіб по догляду на професійний. Профлінійки коштують дорожче продукції мас-маркету, а й ефекту від них набагато більше.

Використовуйте термозахист 

Найнадійніший спосіб уберегти волосся від впливу високих температур - сушити їх природним шляхом і не використовувати стайлери. Але до цього готові не всі. Якщо ви часто користуєтеся феном, кожен день завиваєте локони або випрямляєте кучері, вам точно стане в нагоді термозахист для волосся. Для щільного і густого волосся підійде засіб у формі крему, для тонких і легких - у вигляді спрею. Масла і особливі хімічні сполуки покривають лусочки волосся і захищають їх від «гарячого» впливу. Варто задуматися і про покупку фена, де є кілька температурних режимів і функція іонізації. Остання особливо необхідна для осінньо-зимового періоду - вона запобігає накопиченню статичної електрики, волосся не будуть електризуватися

Не забувайте про масла

Масла для волосся - те, що потрібно для сухої шкіри голови і кінчиків. Масло усуває лущення і живить цибулини волосся. Якщо у вас густе і важке волосся, масло для кінчиків можна розподіляти по всій довжині. Вони будуть легше розчісуватися, блищати. Завдяки маслу сухі кінчики не ламаються і не січуться. Для тонкого і пухнастого волосся краще вибирати масла у вигляді спреїв, які лягають серпанком і не обтяжують зачіску.

Не забувайте про вітаміни 

Багато марок випускають засоби з вітамінами - це ще один спосіб надати волоссю відмінний зовнішній вигляд. У поєднанні зі здоровим харчуванням такий догляд буде особливо ефективним.