Якщо ти вже багато тижнів не можеш відчути себе досить бадьорою і виспатися, тобі терміново необхідно вжити заходів! Звичайно, ти вже знаєш безліч порад про те, як добре виспатися. Але є ще кілька факторів, які ти навряд чи зважаєш.

Причини недосипу 

Сон натщесерце

Багато хто впевнений, що не можна нічого їсти як мінімум за 3 години до сну. Це не зовсім так. Бажано не вживати нічого важкого і жирного, наприклад м'яса або смаженої картоплі. Однак дуже важливо випити на ніч хоча б склянку кефіру, а можна і теплого молока. Можна також і вжити що-небудь з вуглеводів. Вони сприяють виробленню серотоніну, який забезпечує глибокий здоровий сон.

Бардак в спальні 

Те, що тебе оточує перед сном, має набагато більше значення, ніж ти думаєш. Безлад навколо може здорово зіпсувати настрій і привести до тривожного переривчастого сну.

Відмова від нормального циклу сну і неспання

Якщо ти кожен день лягаєш в різний час і твій режим порушений, організму дуже складно щоразу пристосовуватися і повноцінно відпочивати.Намагайся лягати в один і той же час. Якщо ти хочеш в свій вихідний подовше поспати, краще ляж раніше, але встань тоді ж, коли і завжди.

Завищені вимоги для свого організму

Пам'ятай, що ти такий же жива людина, як і інші. Тобі теж необхідно кожен день спати в середньому по 8 годин для того, щоб повноцінно і ефективно функціонувати. Багато хто думає, що вони особливі. Але вважати, що 4 або 5 годин сну буде досить, дуже неправильно. Це лише призведе до виснаження організму і порушення режиму сну.

Сон з перервами

Ти ніколи не відчувала, що після вечірнього сну відчуваєш себе просто жахливо? Не можеш зрозуміти ні де знаходишся, ні що взагалі навколо відбувається? Вся справа в тому, що, лягаючи спати на пару годин, ти збиваєш з пантелику власний мозок. Саме тому так складно потім заснути вночі. Навіть якщо ти дуже втомилася, постарайся дотерпіти до вечора.

Відсутність сніданку

Саме ранковий прийом їжі допомагає нам остаточно прокинутися і заряджає організм енергією.Сніданок також служить чимось на зразок таймера, який починає відраховувати час до нічного сну. Саме сніданок грає ключову роль в регулюванні загального обміну речовин.

Бажання відіспатися на вихідних 

Не варто відкладати відпочинок на потім. На жаль, це так не працює. Нашому організму необхідно відпочивати кожен день і надолужити згаяне невозможно.Не варто збивати свій біологічний цикл. Чому хилить на сон вдень? Все дуже просто - ти недосипаєш вночі.

Неприязнь до ранкових пробуджень

Якщо ти жахаєшся, лише уявляючи, як будеш вранці прокидатися, можливо, тобі варто хоча б трохи змінити своє відношення. Якщо ти виробиш чіткий режим і лягатимеш спати хоча б трохи раніше, ранок стане для тебе найприємнішою частиною дня. Більше ніяких ранкових мук. А ось якщо ти будеш вставати кожен раз трохи раніше, то зможеш навчитися це робити без будильника. У чому плюс пробудження без будильника? Гучні звуки хоч і будять, але виводять тебе зі стану сну занадто різко.Тому через таке раптове пробудження ти можеш відчувати себе весь день абсолютно розбитою.