Боротьба за керівне крісло. У Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів не спокійно. Адже їм на минулій сесії Рівненської обласної ради призначили нового керівника. Підопічні та трудовий колектив проти такого рішення. Вони хочуть повернути минулого директора, який очолював заклад майже 40 років. Схвильовані люди запросили на збори і депутатський корпус.

Це 71-річний Петро Тарковський. У нього немає жодного родича. Після аварії чоловік отримав численні травми. Відтоді самостійно пересуватися він не може. А тому поселився в Здолбунівському будинку-інтернаті.

Мені поміняли суглоби, поставили протези. Я сам вирішив, сам прийшов і я підписував документи. 75% я плачу державі 25% залишається мені з моєї пенсі. В мене є електрочайник, холодильник, у мене є чай, кава, я можу купити собі ковбаски на ці гроші.

Окрім того всіх підопічних, а це 205 осіб годують 4 рази на день. У закладі є бібліотека та капличка. У вільний час люди займаються спортом, беруть участь в різноманітних змаганнях, а також за ними доглядають медики. Юрій інвалід з дитинства. У чоловіка нерухома права рука. Спершу Юрій справлявся, однак в старшому віці вирішив довіритись фахівцям.

Тут все непогано в порівнянні, як я їздив. От в Олександрію нас часом відправляли. Путівки були. І кормлять непогано. Ну інтернат держиться непогано, - розповідає підопічний у КЗ "Здолбунівський будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів" Юрій.

Здолбунівський будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів має чималу територію.

У нас три житлових корпусів, є підсобне господарство, є гараж, є підсобне, - говорить заступник директора КЗ "Здолбунівський будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів" Андрій Спірідон.

Втім, зараз у закладі неспокійно. А все через те, що на минулій сесії Рівне нської обласної ради депутати призначили нового керівника Здолбунівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. Колектив вдруге зібрав збори трудового колективу на який прийшли і підопічні. Вони хочуть повернути минулого директора Олега Висоцького.

Ні один депутат не приїхав і не запитав чи ми хочемо залишати Олега Юрійовича чи ми хочемо іншого. Ніхто. Ні один депутат не знає, як ми зараз тут живем, як нам складно зараз в цій ситуації. МИ не маємо коштів ні на харчування, ні на медичне обслуговування, ні на покращення матеріальних та інших проблем. Олег Юрійович вирішує ці питання.

Вперше збори проводилися перед призначенням керівника. Тоді 98 представників робочого колективу підтримали кандидатуру нинішнього керівника. Загалом у штаті 113 осіб. Цього разу теж ніхто з депутатів не приїхав на збори.

Просто люди ходять за мною і питають як нам жити далі. Вони без директора просто не будуть. Дайте їм на дію просто надію, - говорить старша медична сестра Юлія.

Минулий директор Олег Висоцький керував закладом 39 років. Новообраний Володимир Боярчук працював в Здолбунівському будинку-інтернаті декілька місяців.

Не має відповідної освіти, який працював зав гаражем,я кйи працював десь там у сільпгоспів і йти на посаду директора інтернату, який фактично не медик, не знає тих нормативних документів для нашої системи.

Під час зборів трудовий колектив разом з підопічними будинку-інтернату підготували звернення до всіх можливих профільних інстанцій, аби вони допомогли повернути минулого керівника. Впродовж дня ми телефонували новому директору Володимиру Боярчуку, однак він не відповідав на всі наші дзвінки.

Телеканал "Рівне 1" готовий надати ефірний час Володимиру Боярчуку прокоментувати ситуацію і розповісти про своє бачення конфлікту. 

Дивіться також: їзда на витримку авто та власних нервів: на Рівне нщині просять відремонтувати дорогу

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber