З 1 вересня учні навчатимуться за новими правилами. У перших та других класах не буде оцінок, табелів та заучування інформації. У старшокласників може з'явитися новий предмет "Фінансова грамотність". А ще батьки зможуть перевести свою дитину на сімейну форму навчання за власним бажанням.

Без шкільної форми та щоденників. У першокласників другий день навчання. На партах немає підручників та гелевих ручок. Діти пізнають світ в ігровій формі.

Відповідно до нової української школи дітям не ставлять оцінок, не задають домашні завдання, а уроки проходять інтегровано.

Дивіться такожв одній зі шкіл Рівне нського району, жоден учень вперше не сів за парти

Не виділяють кращих і гірших учнів. Про досягнення дітей повідомляють індивідуально батькам та видають "Свідоцтво досягнень".

Поступовий розвиток, дослідження кожної дитини, не в порівнянні з кимось, а саме як дитина розвивається впродовж навчального року, - розповідає вчителька початкових класів.

Віта Овдійчук добре знає, що таке нова українська школа, адже її син сів за парту тоді, коли запровадили зміни в системі освіти. Нині хлопець у другому класі. Продовжує вчитися за тією ж формою.

Діти себе дуже комфортно почувають завдяки тому, що в принципі оцінок немає і вони всі рівні. В другому класі так само оцінювання не має. Є лише, от вчителька може відмітити. Є таке поняття як роздавання сонечок, роздавання смайликів, - говорить мама другокласника.

У середніх та старших класах теж відбулися зміни. Обов'язкову шкільну форму для всіх учнів цьогоріч скасували. У старших класах запровадили предмет "Фінансова грамотність". Щоправда у деяких школах цей напрям викладався і раніше.

Фінансова грамотність велася в середніх класах, а цього року буде в 10-х класах, але лише за бажанням учнів. Відповідно заява має бути написана про те, що дитина має бажання вивчати фінансову грамотність, - каже директор ЗОШ №13 Михайло Бєлік.

Окрім того, цього року батьки можуть перевести свою дитину на індивідуальну сімейну форму навчання. У Рівному вже 34 дитини здобуватимуть таку освіту.

Складається індивідуальний план і чітко визначається, що дитина має знати конкретно в перший семестр, другий, тобто по закінченні школи і для того, щоб не упустити дитину чотири рази на рік буде проводитись контроль. Школа буде проводити. Це буде у формі контрольних випробувань, - розповідає заступниця начальника управління освіти Рівного Катерина Сичик.

Якщо дитина не складає контрольні її повертають до школи. Інформацію про учнів, які перебувають на сімейній формі передають у службу в справах дітей. Щодо інших освітніх новацій, то в школі може діяти мережева форма навчання. Тобто уроки можуть проводити не тільки вчителі закладу. Для цього потрібно підписати договір з позашкільними закладами.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber