29 серпня відзначають День пам'яті захисників України. Цьогоріч вперше. Відповідний указ був підписаний Президентом України цьогоріч 23 серпня. Адже 5 років тому, саме цього дня сталась трагедія під Іловайськом. Тоді від рук російських окупантів загинуло 368 українських бійців, 18 вважаються зниклими безвісти. Сьогодні даних героїв згадують в усіх українських містах. Як це було у Рівному, бачила Анастасія Киянчук.

На Рівне нщині налічується 130 родин загиблих бійців. Останні за нашу незалежність та свободу віддали найцінніше-життя. Сьогодні біля стели Героїв небесної сотні та загиблих в АТО, що в центрі міста, вшанувала їх пам'ять.

"Мій цей синочок менший. Він загинув в 43 роки, і він в 15 році вирішив іти на Схід. збудував будинок, вирощував 4 синів, все робив своїми руками, дуже багато в Рівному зроблено його руками, люди знають ці об'єкти, які він робив. Я волаю і прошу миру, і закінчення війни в нашій Україні.", - говорить мама загиблого В'ячеслава Мірошника

Захід з вшанування пам'яті розпочався з панахиди за загиблими захисниками. Після рідні, друзі і усі небайдужі поклали квіти до Дошки пам'яті.

Читайте також: У Рівному вшанували загиблих захисників України 

"Ми сьогодні тут для того, щоб вшанувати пам'ять героїв, які поклали своє життя за майбутнє нашої держави. Це молоді, молоді люди, які покинули все для того, щоб встати на захист кордону нашої держави. СТИК Дуже важливо, що тут сьогодні збираються люди, бо іноді здається, що наше суспільство вже занадто звикло до цих подій, до цих новин, де гинуть люди, гинуть молоді хлопці, дівчата, де триває в країні війна, тому потрібно пам'ятати, бо герої не вмирають." , - говорить інспекторка зі зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Рівне нщини

Нелегко згадувати про загиблого онука і бабусі Людмилі Остапчук:

"Мій внучок Саша Андріяшев. СТИК Воював у штурмовій бригаді, на передовій, був контужений в голову, був поранений в ногу. Ми не знали, він пішов добровольцем і рік служив і ми нічого не знали, нам казав, що він в Києві на роботі."

Всі ті хто пішов з життя через ці страшні події, все одно залишаються живими в серцях своїх рідних.

"Старенька мати тихо плаче і молиться, щоб не було війни. За те, що більше світ не бачив, як гинуть в матерів сини. Життя їй довге Бог послав, живе за тих, хто не пройшов війни. З війни чи змилувався так, чи покарав. Хай сповняться її бажання миру і кінця війни."

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber