Перевірити здоров'я просто неба. Окрім традиційних розважальних заходів, у Рівному на День міста організували "медичний пікнік". Долучилися до нього практично всі медичні заклади міста та низка громадських організацій. Працювали лікарі із пацієнтами у центральному парку Рівного. Кожен охочий мав нагоду отримати консультації лікарів, обстежитися на вірусні гепатити, перевірити зір та ще багато іншого. І усе це безкоштовно.

Перевірити своє здоров'я просто неба та на свіжому повітрі. Вже вдруге в обласному центрі провели "медичний пікнік". У центральному парку міста зібралися представники практично усіх медзакладів Рівного та громадських організацій. Пройти обстеження на низку гепатитів, визначити рівень глюкози крові, поміряти артеріальний тиск або ж просто поспілкуватися із медичним фахівцем. І усе це практично у одному місці.

Якби таким нетрадиційним способом, спілкуванням ми, наш заклад і медики загалом наближаються до рівнян. Хочем розповісти про здоров'я і як зберегти це здоров'я. Рівнян дуже багато і це дуже добре, бо все ж таки така обстановка невимушена і люди радо підходять запитують, обстежуються. Досить багато було людей, які мали бажання сьогодні обстежитися, - говорить представниця центру ПМСД "Ювілейний Світлана Гедьфалві.

Як надавати домедичну допомогу та якою має бути сучасна автомобільна аптечка? Цього рівнян навчали представники громадської організації "Рівне -Такмед".

Навчали сьогодні також рівнян як проводити базові реанімаційні заходи, серцево-легенева реанімація, користування автоматичним зовнішнім дефібрилятором, вдавлення, судомні напади, особливості допомоги дітям, особливості допомоги на воді, виколи потопельникам. Також розказували про склад автомобільної аптечки який він має сучасний бути і показували для чого ці засоби і дійсно могли всі бажаючі потренуватися на манекенах як це все проводиться, - розповідає голова ГО Рівне -Такмед" Тетяна Воронцова.

Було чим зайнятись на нестандартному пікніку і самим найменшим. Їх не лише розважали аніматори, а й розповідали як правильно доглядати за ротовою порожниною.

Хочем розказати як правильно чистити зубки, як доглядати за ротовою порожниною, за чим звертатися, як надавати допомогу якщо болить чи ще щось. діткам показуємо як правильно чистити зубки, вони нам малюють. за це отримують винагороду - яблучко, - говорить медсестра Рівне нської стоматологічної поліклініки Вікторія Савченко.

Окрім, консультацій та обстежень, присутнім розповіли про вакцинацію. Зокрема, чи можна проводити щеплення при хронічних недугах, які вакцини кращі та багато іншого. Рівняни кажуть: подібні заходи є корисними та пізнавальними. Адже іноді одна хвилина здатна врятувати людське життя.

Ми послугами для діток скористалися як чистити зубки і слухали як реанімувати людину, яка попала в якусь ситуацію. Зайняли чергу щоб виміряти тиск, цукор . Взагалі такі заходи повинні бути, бо цікаво і чомусь навчаєшся.

Медичний пікнік у Рівному проводять вже вдруге. Медики кажуть: щоразу захід відвідує все більше рівнян. Не лише цікавляться, а й намагаються спробувати, як надавати ту чи іншу допомогу у разі її необхідності. 

Читайте ще: фестиваль часів Київської Русі відбудеться на Рівне нщині

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber