Рівне потрапило у трійку лідерів за рейтингом результатів ЗНО серед обласних центрів України. Крім того, вчитель однієї рівненських шкіл опублікував рейтинг, у якому проаналізував здобутки у ЗНО рівненських шкіл.

Четвертий рік поспіль вчитель Рівне нського НВК "Колегіум" публікує свій рейтинг шкіл за підсумками ЗНО-2019. Список складав на основі середнього балу зовнішнього незалежного оцінювання. Розповідає, попри все, його підрахунки критикують.

Скарги або незадоволення стосується виключно самого поняття рейтинг, оскільки в це поняття велика кількість людей, в тому числі і можновладців вкладають і вважають, яйого якимось таким всеохопним загальним, насправді рейтинг це показник кількісний або якісний, в даному випадку результати середній бал учнів в конкетно закладу з ЗНО, - говорить вчитель, який склав рейтинг шкіл Рівного Віталій Шевчук.

До найкращих шкіл Рівного, за рейтингом Віталія Шевчука потрапили "Центр Надії", РОЛІ та Престиж. Директорка Рівне нського обласного ліцею таким результатом - не здивована.

Протягом кількох років ми посідаємо перше місце як в області так і в місті, це не дивує, бо ж ми багато працюємо. СТИК Зі свого боку як директор я заохочую матеріально і вчителів і дітей. морально і вчителів і дітей. це наша маленька таємниця, - каже директорка КЗ "Школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів "Рівне нський обласний ліцей" Наталія Сосюк.

Попри те, що рейтинги вже відмінені Міністерством освіти, все ж охочі робити їх не перестають. Списки, створені Віталієм Шевчуком в управлінні освіти Рівного - вважають не точними.

Є багато моментів суб'єктивного характеру, от до прикладу, якщо дитина набрала образно 101 з певного предмета брала тільки участь одна, він це відкидає, ще там багато інших нюансів. Але для батьків, якщо вони цього хочуть хай дивляться і приблизно для себе роблять певні висновки, - говорить начальник управління освіти Рівного Василь Харковець.

Додає, загальний рейтинг можна побачити у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти. На основі їх результатів, ресурс "Освіта.юа" склав свій рейтинг. Який має відмінності від того, що самотужки створив рівненський вчитель. Проте є і спільне. Останнє місце серед рівненських шкіл посіла школа під номером 6. Директор ситуацію пояснив, мовляв у школі вчаться не тільки 11 класи, але ще й є вечірній клас та екстерни.

Ті, що навчалися в 11 класі нашої школи, то наприклад, за останніх шість років вперше не мали результатів початкового рівня. Але є екстерни і учні вечірнього класу. Вечірній клас трішки краще склали,оцінки в середньому від шести до чотирьох. Оцінки початкового рівня в нас мали екстерни, - розповідає директор ЗОШ №6 Петро Ковальчук.

Та все ж чи достатньо тільки ЗНО, щоб визначити рейтинг шкіл - вирішувати вам. 

Дивіться ще: рівненські школярі підуть до школи 2 вересня

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber