Для їх будівництва наша область отримала 5,5 мільйонів гривень з державного бюджету.

Кошти спрямують на будівництво нових мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту або реконструкцію чи модернізацію існуючих спортивних майданчиків у мультифункціональні.

Аби отримати кошти, громади повинні були виконати низку вимог, що затверджені офіційним урядовим документом. Зокрема, споруда повинна мати незадовільний стан та належати до комунальної власності громади. А головне – бути доступною для занять ігровими видами спорту для різних груп населення.

Окрім того, громадам необхідно відвести земельні ділянки під забудову та забезпечити співфінансування в обсязі не менше половини вартості об’єкту з місцевих бюджетів.

Читайте також: кандидатуру на посаду голови Рівне нської ОДА погодили в Кабміні

Ще однією обов’язковою умовою є наявність необхідних документів – проекту та кошторису вартості об’єкту будівництва чи реконструкції.

Збудовані мультифункціональні майданчики дадуть змогу залучити до занять спортом якомога більше жителів наших громад. Такі споруди призначені для занять з не менше ніж чотирьох ігрових видів спорту. Вони мають спеціальне покриття, розмітку для різних ігрових видів спорту та необхідне обладнання. Важливо, що майданчики будуть доступними до занять для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber