Понад тисячу учасників з усієї України та закордону. Унікальний скаутський злет «Джемборі – Рівно 30. Рівне» проходить в нашій області. Це найбільший проект Міністерства молоді і спорту України. У спеціально облаштоване наметове містечко у селі Хотин Рівненського району, з'їхались представники з 18 областей, а також Австралії, Польщі, Білорусі, Канади, США, Грузії. Скаути візьмуть участь у різноманітних руханках, дискусійному майданчику з топ-спікерами, а також відвідають відомі туристичні місця району.

Пластунки з Тернополя співають свою улюблену пісню. На Джемборі їх приїхало 20-ро. Всі дівчата віком до 15 років.

Насправді це перше моє Джемборі, я приїхала аби насолодитись і отримати ці емоції. І я не маю уявлення, що тут буде, - розповідає пластунка з Тернополя Соломія.

А буде цікаво, - запевняють організатори. Адже на унікальний скаутський злет, прибули більше тисячі учасників з усієї України та закордону. Тут не лише діти, а й дорослі. Упродовж трьох днів, скаути візьмуть участь у різноманітних руханках, долатимуть смуги перешкод та туристичні переправи, проводитимуть дискусії з топ - спікерами.

Це захід присвячений 30-ти річчю відновлення пласту в Україні. Тут у нас починається Джемборі. Слово Джемборі означає зустріч. Це міжнародний скаутський термін. Означає таку разову зустріч пластунів з усіх осередків, - каже комендант міжнародної пластової зустрічі «Джемборі – Рівно 30. Рівне » Юрій Шадий.

Анатолій Петльований привіз на Джемборі два рої, а саме 13-тьох дітей, по 8 та 14 років. Всі з Тернопільської області. Чекають від злету нових знайомств.

Всі діти дуже чекали цього свята, вчили пісні щоб співати при ватрі. Дуже великі надії покладаємо на це свято щоб знайти нових друзів, щоб познайомитись станицями, - говорить пластун Анатолій.

Пластуни виступають проти шкідливих звичок, а також пропагують все українське: пісню та мову. Один з найстаріших пластунів Рівне нщини Юрій Новак приїхав на захід велосипедом. Подолав 80 кілометрів. Каже, пласт - це стиль життя.

Вірність Богові та Україні. Я це вкладаю постійно. Так має жити кожен, до речі. І я намагаюсь разом зі своїми маленькими друзями, увесь час ці три гасла втілювати, а саме вірність Богові, Україні та допомагати іншим. Це наші три основні закони у пластові, - розповідає Юрій.

«Джемборі – Рівно 30. Рівне » - це найбільший проект Міністерства молоді і спорту України. На його проведення з державного бюджету виділено 1 мільйон 200 тисяч гривень. Аби знайти місце проведення, був організований конкурс. Осередок на Рівне нщині переміг. Злет проходить у селі Хотин.

Маємо гарні краєвиди, маємо річки, кар'єри, стави, луги. Ми маємо все щоб проводити такі заходи. Ця локація розвивається, сюди їдуть з усієї України. Я думаю, що це престижно для Рівне нської області, каже Микола Столярчук.

На Джемборі приїхало 5-ро пластунів з Австралії. Марія Миронюк в Україні вдруге. Востаннє була 25 років тому. Каже, держава дуже змінилась.

Змодернізувалась, дороги, будинки, я чую більше української мови, - поділилася враженнями пластунка з Австралії.

Скаутський злет триватиме упродовж трьох днів. У підсумку пластуни очікують, на ще міцнішу дружбу між заходом та сходом України. До слова, перше міжнародне скаутське джемборі відбулось 1920 року, у Лондоні. А перше всеукраїнське у 1996 році на Закарпатті. 

До теми: пластуни з усього світу прибули на Рівне нщину

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber