У Рівному мешканці вулиці Григорія Сковороди скаржаться на фірму, яка сортує сміття. Бо в результаті такого сусідства у будинках людей жахливий запах і бігають таргани. Команда "Рівне 1" зустрілася з обуреними мешканцями домівок, щоб з'ясувати чи зверталися вони до власників фірми і чи готове керівництво разом вирішувати цю проблему? Детальніше читайте і дивіться далі.

 Ці фото і відео зробили мешканці будинків на вулиці Григорія Сковороди. Там зображені таргани, які вилазять з території фірми, що сортує сміття.

Днів два тому, це було таке нашестя тарганів, ми не знали просто де діватися тому, що в багатьох є малі діти і люди старшого віку і їх така кількість, що ми не знаємо просто, що робити. Вони залазять через вікна, через двері, тобто ми не знаємо, як з цим боротися з тим всім, - розповідає мешканка будинку на вулиці Григорія Сковороди Олена Гончарук.

Така нестерпна картина триває вже третій рік поспіль, обурюються власники будинків на вулиці Григорія Сковороди. Цех в якому сортують непотріб знаходиться за 5 метрів від житлових будинків, згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я норма 100 метрів.

Набридло тим, що був запах останній цей третій рік, такого ще не було, почав ходить в під'їзді, як по снігу по тарганах, просто в мене маленьке дитя, ці всі зарази. Щоб ви зрозуміли я уже і на ліжк, і на колисці, і вночі уже, цієї ночі 5 штук сам забив, - каже мешканець будинку Ігор.

Ввечері в суботу навіть визвали поліцію. Приїхала невістка в гості з сином, так вони боялися даже ночувати, жах, такого ще ніколи ніхто не бачив в мене є внучка, невістка друга вагітна, вони бояться сюди до нас їхати того, що це інфекційні переносення, а гул в дворі страшно дивитися, я за 30 років тут живу, такого ще не бачила, жахливого ну вам не передати, - скаржиться мешканка будинку на вулиці Григорія Сковороди Галина Луцюк.

Мешканці будинків на вулиці Григорія Сковороди подали колективне звернення до міського голови. Після була проведена перевірка.

Вони знали, уже що приїде перевірка, вони різко давай все вимітати, все згрібати, все ховати, всіх працівників і всіх повиганяли, тобто зробили вид, що тут нічого не має, навіть відключили оце виття, що не давало нам спати нічого, - каже мешканка будинку Ніна Кардюкова.

Пізніше перевірку на земельній ділянці фірми проводили ГУ Держгеокадастру у Рівне нській області. Під час якої встановили порушення, а саме: не цільове використання земельної ділянки.

Накладено штраф в розмірі 255 гривень. Водночас була нарахована шкода в розмірі 7694 гривні. Ну й внесено припис щодо порушення, тобто припинити вказану діяльність. СТИК 21 червня наша постанова набула чинності щодо притягнення відповідальності. Але зараз, на даний час, вони ще подали до касаційну скаргу до Верховного Суду України, - розповів начальник відділу контролю за використанням та охороною земель Святослав Стельмащук.

Після вимоги про припинення використання земельної ділянки для сортування сміття існування фірми припинилося, проте з'явилася фірма під іншою назвою ТОВ "Бобошка" і новий керівник. Ми намагалися поспілкуватися з ним на місці.

Офіційного сайту фірми немає, то ж ми спробували зателефонувати за номером, який вказаний на сайті "You control."

Мешканці будинків на вулиці Григорія Сковороди все ж сподіваються, що керівництво піде на контакт і вони разом вирішать цю проблему.

Дивіться також: Вуличні музиканти: як у Рівному юні таланти заробляють на мрію?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber