Виробництво хлібобулочних виробів в Україні знижується. Про це повідомили на офіційному сайті Ради з питань експорту продовольства України. Проте, попит на хліб залишається високим. На Рівненщині сезон жнив закінчився. Зібрали 93% зернових культур.

Збір зернових культур практично добігає кінця. В департаменті агропромислового розвитку повідомили чи зросте ціна на хліб з нового урожаю.

Валовий збір пшениці призвиде до якихось знижень чи підвищення ціни на хліб, на сьогодні підстав, як таких не має. Але необхідно розуміти і слідуюче, що в ціні хліба вартість сировини становить в межах 30-35% інші чинники, які формують ціну хліба це ж знову ми говоримо вартість електроенергії, газу, паливно-мастильних матеріалів, - розповідає директорка департаменту агропромисловго розвитку Надія Переходько.

Додає, у Рівне нській області зменшилися посівні площі жита, від так відповідно і урожай жита не великий. Найдорожчий зараз житній хліб, його середня ціна 12 гривень, в той час коли середня вартість пшеничного 11 гривень. Найдешевший батон 10 гривень.

Взагалі не задоволені, а чому, тому, що вважаємо, що з нашими зарплатами з пенсіями, я пенсіонерка маю півтори тисячі гривень пенсії, вважаю, що за дорого така ціна, - каже покупчиня Олена.

Деякі рівняни нарікають, що якість хліба значно впала, і це не від якості зерна.

Моя мати ще в радянські часи пекла хліб вдома із своєї пшениці, яка в нас вдома родила і хліб завжди був хороший, добрий, смачний, не цвів нічого так, що це залежить мабуть в основному це залежить не від якості зерна більше, а від того хто виробляє тому, що добавляють всякі домішки, добавляють всяку всячину і як результат потім маємо цвіте купиш на базарі часом, шо сутки і вже такий червоний батон, - каже чоловік.

Не зважаючи на ціни, рівняни не відмовляються від споживання хліба.

Споживають можна сказати так само хліб, як споживали просто, як жара велика хліб, ну не йде так, хліб білий в основному. Старший він в основному беруть такий сірий хліб, - розповіла продавчиня Валентина.

Для стабільної ціни на хліб, експерти радять аграріям збільшити посіви озимої жита, а за для хорошого врожаю їм потрібно вчасно придбати якісне зерно.  

Дивіться ще: яблучний Спас: рівняни освятили яблука, груші, виноград

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber