Спальня - найбільш затишне місце в будинку. Саме там проходить процес відновлення життєвих сил - сон, значення якого переоцінити неможливо. Втім, тут ми можемо посидіти з гарною книгою, подивитися телевізор, влаштувати собі сеанс ароматерапії під розслаблюючу музику - відпочити всіма доступними способами.

 І місце відпочинку - всього одна з безлічі функцій, які покладені на цю особливу кімнату. Спальня - це дуже особистий простір. Тому саме вона може розповісти все про свого власника. Адже, дім – відображення індивідуальності кожної людини.

Який колір шпалер вибрати для спальні
 
1. Коричневі кольори для спальні мають заспокійливу дію, дарують відчуття стабільності. Коричнево-золотисті відтінки наповнюють приміщення теплим світлом і візуально його збільшує.
 
2. Сірий колір стін у спальні дарує відчуття чистоти. У спальні, яка оформлена в світло-сірих тонах, дихається легше і вільніше. Важливо звертати увагу і на поєднання кольорів в інтер'єрі спальні: з ліловим сірий не розслабляє, а, навпаки, створює атмосферу легкої напруженості.
 
3. Синій колір вважається найбільш вдалим для поєднання кольорів в спальні, оскільки синій, бірюзовий і блакитні відтінки сприяють максимальному зняттю напруги. Якщо спальня подружня, то синього кольору не повинно бути занадто багато.
 
4. Жовтий колір шпалер для спальні та близькі до нього відтінки оранжевого будуть заряджати вас енергією, налаштують на позитив. Спальна кімната в жовтому кольорі прекрасно виглядає в променях ранкового сонця і на заході.
 
5. Зелений. Цей колір ідеальний для спальні. Спальня в зеленому кольорі заспокоює очі і нерви.
 
В основному фахівці віддають перевагу найбільш спокійному і природному поєднанню сірого, зеленого та коричневого кольорів, вважаючи, що це найкращі кольори для спальні. Не рекомендується використовувати яскраві хвилюючі відтінки і різкі контрасти. В іншому ж вибір цілком залежить від бажання власника.