Сидячий спосіб життя, неправильні або занадто важкі фізичні навантаження рано чи пізно призводять до проблем з хребтом. Особливо сильно страждає поперек. Проблеми з поперековим відділом хребта тягнуть за собою безліч неприємних наслідків.

Радикуліт знайомий багатьом людям зрілого віку, хоча з кожним роком цей симптом все частіше зустрічається і у молодих. Багато хто думає, що з цим болем потрібно просто змиритися, проте ми впевнені, що краще від нього позбутися. І найефективніший спосіб - правильні вправи.

Вправи для зміцнення попереку

Щоб біль і дискомфорт в хребті пройшли або хоча б рідше турбували, м'язи спини потрібно зміцнювати.

Початкове положення: сядь на стілець, фітбол або краєчок ліжка. Можна і на підлогу, якщо вийде виконати все правильно. Ноги постав на ширині плечей. Потім трохи нахилися вперед, упершись ліктями в коліна.Руки склади в замок. Коли становище прийнято, потрібно сконцентруватися на диханні, в цьому полягає головна суть вправи.

Отже, зроби різкий і швидкий вдих носом, потім гучний сильний видих зі звуком «фу».При цьому на видиху коліна старайся зводити разом, а ліктями тиснути зсередини і розводити коліна в сторони. Вся суть в створенні цього тиску. Так м'язи будуть працювати, кровообіг в них покращиться і біль потроху відступить. Потрібно зробити кілька повторів. Починати краще з 2-3, щоб не напружувати хребет надмірно. Потім збільшуйте кількість повторень. Виконувати вправу рекомендується хоча б два рази на день. Регулярність - запорука швидкого і ефективного результату.

Якщо виконувати вправу щодня, з часом ти відчуєш, що біль проходить і рухливість повертається. Про здоров'я хребта ми повинні дбати кожен день, адже саме це є запорукою нашої довгого і активного життя!