500 кілометрів за 10 днів. Саме таку відстань планують подолати троє спортсменів - бігунів з команди Trekking Team. Учасники приурочили свій забіг до Дня Незалежності України. Хочуть продемонстувати надможливості людського організму, а також вшанувати захисників держави. Стартували спортсмени 15 серпня з міста Ковель, що на Волині, 24 серпня фінішують у Києві.

Так у місті Ковель розпочали свій забіг спортсмени. Серед них майстер спорту України з легкої атлетики Олена Шевченко, чемпіон України з бігу Ігор Саханда та ультрамарафонець Володимир Сковородка. Саме ці троє спортсменів подолають відстань у 500 кілометрів.

Вирішили присвятити цей забіг Дню Незалежності України, 10 днів поклали на карту, розбили приблизно по 50 км щодня, щоб це вже було марафоном. Виникла відстань у 50 км щодня, - розповідає організатор марафону Ігор Мишко.

Спортсмени біжать щодня по 50 кілометрів. Рухаються дорогою у світлу пору доби. Ночують у готелях. У містах бігунів супроводжує швидка та поліція. По маршруту у бігунів і місто Рівне .

Читайте такожРівне зустріло ультрамарафонців

Майстер спорту України з легкої атлетики Олена Шевченко, єдина жінка серед бігунів на дистанцію у 500 км. Її рекорд 205 кілометрів за день. Швидше бігти зізнається простіше, а повільно - складно. Ще й спека заважає.

Тяжковато бо це багато днів, я ніколи не бігла багато днів і воно повільно і довго. Ти повинен розрахувати так свої сили, щоб щодня пробігти 50 кілометрів, - говорить учасниця забігу на 500 км Олена Шевченко.

Ще однією метою забігу є показати надможливості людського організму. А саме витримку та силу. Чемпіон України з бігу на 100 км Ігор Саханда каже, без підготовки та спеціального харчування пробігти такий марафон не можливо.

Вітамінами, ізотоніки, протеїни, ми багато у процесі бігу виводиться, а простою їжею ти так швидко не відновишся. Тому додатково ми маємо швидкі вітаміни, які відновлюють організм.

Володимир Сковородка - пожежник. Чоловік увійшов у Книгу рекордів України як перший рятувальник, що пробіг марафон у повному бойовому спорядженні. Брати участь у цьому марафоні, зізнається йому було цікаво. Поки ніяких складнощів.

Третій день, це вже 147 кілометрів. Трошки жаркувато, але як для третього дня бігу - зовсім нормально. Ще сім днів попереду...нормально.

Маршрут спортсменів пролягає через міста Ковель, Луцьк, Рівне , Корець, Новоград - Волинський, Житомир, Коростишів, Ірпінь і по завершенню столиця. У кожному місті до ультрамарафонців приєднуються всі охочі.

Вирішив приєднатися тому що знаю що таке бігти 50 км, бо приймав участь у таких забігах. А бігти 50 км щодня це дуже складне випробування, - каже В'ячеслав Панасюк.

24 серпня спортсмени фінішують у столиці. Напередодні, у День Прапора України, учасники команди привітають захисників у військовому шпиталі міста Ірпінь і передадуть їм подарунки. А також чотириметровий прапор, який бігунам передали на Волині.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber