Гриби - це виключно корисний продукт. Зрозуміло, якщо не мати на увазі отруйні їх різновиди. Вони містять у собі масу білка, і за цим показником виявляються порівнянними з м'ясом. А крім того, вони вбирають шкідливі речовини, що знаходяться в організмі людини, і сприяють їх виведенню.

П'яте місце – сироїжки 

Незважаючи на те, що ці гриби вважаються цілком тривіальними, і багато грибники зовсім їх не беруть, вони мають величезну цінність і це актуально для всіх видів сироїжок, включаючи навіть рожеву, яку зараховують до умовно їстівних. Не варто брати тільки Сироїжку пекучу і кілька інших по-справжньому шкідливих, всі інші мають виняткову користю. Сироїжки смачні і ситні, в них багато білка, присутні вітаміни РР, С, Е, практично вся група В. Вони виводять холестерин, чистять і зміцнюють судини. Крім того, вони мають дезінфікуючу властивість і чистять органи шлунково-кишкового тракту.

Четверте місце - грузді 

Грузді високо цінувалися в минулі часи, і сьогодні в багатьох селах і віддалених населених пунктах їх вважають благородними грибами поряд з білим, збираючи тільки ці два різновиди. Груздь дійсно цінний - в ньому міститься багато вітаміну D, причому рослинного походження - таких продуктів налічується зовсім не багато. Варто відзначити, що мочений груздь рятує від сечокам'яної хвороби, забезпечує ті ж вітаміни, що і сироїжка, а крім того, постачає в організм цілий набір корисних бактерій. Це натуральний антибіотик, який тільки зміцнює організм, не викликаючи просідання імунітету.

Третє місце – рижики

Ще один цінний гриб, який користується повсюдним повагою - це рижик. Ці гриби мають неповторний аромат і насичений смак, їх смакові якості безцінні. А ще вони легко засвоюються, мають в своєму складі практично повну групу каротиноїдів, вітаміни групи В, і багато інших корисних речовин. У них є амінокислоти і залізо, мінеральні солі. Вони допомагають при проблемах з легкими і нормалізують обмін речовин.

Друге місце – красноголовець

Вони відрізняються від побратимів - підберезників, , яскравим червоним капелюшком, а в цілому, дуже схожі з ними. У них є залізо, калій і фосфор, міститься багато білка. Це поживна і ситна їжа, яка наповнює організм клітковиною, жирними кислотами, лецитином. Вони знижують холестерин, а за вмістом білка випереджають м'ясо.

Перше місце - білий гриб

У цьому грибі удосталь є харчові волокна, білок, ферменти, полісахариди. Відомо, що регулярне вживання в їжу цього гриба знімає проблеми серцево-судинної системи, дозволяє успішно справлятися з онкологією. Гриб сприяє гармонійній роботі щитовидної залози, прискорює ріст нігтів і волосся, а ще він відомий своїм величезним набором амінокислот. Цей продукт підтримує імунну систему, є корисним для всього організму в цілому, і взагалі, його можна тільки рекомендувати, причому всім і відразу. У ньому є фосфор і залізо, цинк, кальцій, і по вітамінно-мінеральному набору це один з найбільш багатих продуктів, аналог якого знайти вкрай складно.

Згідно з дослідженнями, одним з найкорисніших грибів є веселка звичайна. Цей гриб допомагає в боротьбі з раком, трофічними виразками, запалення нирок, печінки, підшлункової залози, з різними захворюваннями шлунка, серцево-судинними захворюваннями. На основі веселки звичайної створюються препарати, що допомагають справлятися із захворюваннями суглобів, пухлинами, герпесом, гепатитом. Цікаво, що веселка звичайна живе не більше години.