Оформити пенсію - тепер можна прямо вдома. В Україні запрацювала електронна система надання послуг під назвою "е-пенсія". Онлайн тепер можна зробити перерахунок пенсії, призначити надбавки, доплату і допомогу.

Декілька годин в черзі і мінімум два візити у Пенсійний фонд - у такий спосіб, зазвичай, рівняни оформлюють пенсію. Проте тепер тяганина за документами позаду. Пенсійний фонд України створив електронний сервіс, який спростить оформлення документів.

Ця система має на меті забезпечити і підвищити прозорість ПФ. Зекономити час кожної людини, бо як пенсіонер маю можливість вдома зайти на портал в 9 вечора,замовити довідку, відправити звернення, і отримати через деякий час відповідний результат над своїми зверненнями, - розповідає начальник управління обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Рівне нській області Тетяна Папуша.

Та аби зареєструватися на веб-порталі, потрібно мати електронний підпис, в іншому випадку завітати до Пенсійного фонду таки доведеться. Пані Надія - пенсіонерка вже чотири роки, розповідає, що про е-пенсію чула, але системою користуватися поки не буде.

Справа в тому, що до комп'ютера не підходжу, з комп'ютером справ взагалі не маю. Не дружу з інтернетом. телефон простенький мені простіше підійти до живої людини, поспілкуватися вона мені все пояснить, - говорить пенсіонерка Надія.

Нова система вже діє, водночас будь-яку послугу, як і раніше, можна отримати у сервісних центрах Пенсійного фонду. Ми вирішили дізнатися, чи всі рівненські пенсіонери готові користуватися онлайн-сервісом.

Ну для мого віку це проблема. Ну електронна пенсія це треба знати всі ті кнопки, а мені це вже проблема.

Електронна система - це лише перший етап. Наступним кроком буде запуск мобільного додатку, щоб українці могли користуватися послугами Пенсійного фонду прямо з своїх смартфонів чи планшетів.  

Читайте також: швидка на Рівне нщині буде їздити по - новому

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber