Ми зовсім не бережемо наші очі! Мучимо їх нічним читанням, посиденьками за комп'ютером, в'язанням та переглядом серіалів. Таке нехтування може привести до дуже сумних наслідків. Щоб допоїти зберегти свій зір фахівці радять щодня робити 5 нехитрих технік масажу, які знімають напругу і втому. Цей масаж є точковим, тому всі вправи засновані на впливі на необхідні точки нашого організму.

Вправи, які допомагають зняти напругу очей:

Перша вправа

Для виконання першої вправи великими пальцями рук злегка натисни на точки, розташовані на 3 мм вниз від краю ока. Це симетричні точки на носі. Починай натискати дуже акуратно, поступово злегка посилюючи тиск. Роби кругові рухи спочатку за годинниковою стрілкою, а потім проти неї. Тривалість вправи - 10 секунд.

Друга вправа

Великі пальці рук розташуй на симетричних точках, які знаходяться в 3 см від брів до скронь. Зігнутими фалангами вказівних пальців роби масаж нижнього краю очниці в протягом 10 секунд.Після виконання цієї вправи легенько розітри точки на скронях, де були великі пальці.

Третя вправа

Постав вказівні пальці на симетричні точки на 2 см нижче очей. Протягом 10 секунд натискай на них і легко масажуй.

Четверта вправа

Для цієї вправи знайди на потилиці точки, які знаходяться на стику лінії волосся і м'язів шиї. Розтирай ці точки протягом 10 секунд.

П'ята вправа

Для виконання цієї вправи склади чотири пальці кожної руки (окрім великого) разом і розташуй долоні на носі. Роби кругові рухи від носа до брів, вниз до щік і знову до носа. Цей масаж чимось нагадує умивання. Зроби близько 10 таких рухів, кожен раз злегка посилюючи тиск.

Спробуй виконувати ці нескладні вправи на постійній основі і спостерігай за поліпшеннями!