Гаряча пора у студентів. Нині вони у пошуках житла. Напередодні навчання це стало головним завданням для них. Де у Рівному студенти найчастіше шукають кварти, скільки коштує орендувати житло та як не потрапити до рук шахраїв, з'ясовували наші журналісти.

Це Карина студентка Рівне нського університету водного господарства та природокористування. Зараз її найголовніша проблема - це знайти квартиру перед початком навчання.

Корпус в якому я навчаюся, знаходиться по вулиці Олекси Новака 75, хотілось би квартиру в цьому райончику так, як щоб зручно було добиратися на пари, ціна не сильно цікавить, в основному хочеться, щоб були хороші умови. 

Незабаром розпочнеться навчальний рік у вишах і тому роботи для рієлторів побільшало. Вони кажуть, щороку саме в цей час замовлень дуже багато і всі вони однотипні, бо студенти хочуть, щоб помешкання було ближче до вузу.

Як зазвичай це вулиці, які прилеглі до навчальних закладів, тобто якщо це якийсь великі навчальні заклади, такі, як водний університет, можливо там супровідні технікуми, звичайно, що це буде вулиця Віденська і вулиця Чорновола і вулиця Мірющенка дуже часто Мірющенка, ну і звичайно Дубенська і Пивзавод зокрема, - розповідає рієлторка Марія.

За оренду однокімнатної квартири доведеться сплатити від 2000 до 3500 тисяч гривень плюс комунальні послуги. Для кого ця ціна не по кишені, винаймають кімнату.

Зараз ціни піднялися, і зазвичай ціни ідуть, якщо на кімнату, в кімнаті може бути там 2 спальних місця, 3, це значить від 700-800 гривень, це спальне місце, якщо за кімнату це 1500 тисячі, 1000 дивлячись, які умови, 2000-2500 може бути, дивлячись, якщо 1500, то ще плюс враховують комунальні платежі, якщо вже 2500, ну звичайно сюди вже все включено.

Студентка Дарина каже, що краще шукати квартиру самому, а не через рієлторів. Це економить час і гроші.

Насправді пошуки квартири зайняли в мене десь, ну мабуть 2 дні, так, два вечори посидіти собі тихенько, оглянути в нормальних, спокійних умовах, ну просто це все залежить від бажання того, скільки ви часу готові приділити пошуку.

Будьте обережні та не підписуйте договір наперед. Бо дуже часто так псевдо агентства наживаються на клієнтах, бо після підписання такого договору нечесні рієлтори не виходять на зв'язок. Тому краще звертатись до перевірних агентств, за хорошими відгуками попередніх клієнтів.
 

Дивіться ще: як рівнянам не потрапити на гачок чорних ріелторів?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber