Крім щеплень, перед школою не можливо забути й про нові канцтовари та одяг. Ранець, зошити, ручки, олівці і це не повний перелік того, що потрібно придбати для школярів. Новий навчальний рік уже зовсім скоро, тому більшість батьків починають робити закупки.

А вибрати таки є з чого. Очі "розбігаються" від різноманіття шкільного приладдя. Знайти собі зошити, ручки, кольоровий папір, фарби, картон може найвибагливіший маленький покупець. Настя також ретельно переглядає майже усі зошити, які є на вітрині. Один, другий, третій варіанти і наша маленька помічниця обрала собі, те що найбільше сподобалося.

Мені потрібно такі зошити в клітинку і косу. Вони тут ось із такими малюнками. Тут із тваринками, - говорить школярка Настя.

На шкільному ярмарку придбати із канцелярії можна все, крім одягу. Ціни, порівнюючи із минулим роком не змінилися, розповідають продавці.

Ранці у мене від 450 гри і до 600. Пенали від 12 до 55. Є навіть кайтовська фірма , то там до 192. Проста обкладинка фонова у нас іде 1,70, 1,50. Вартість зошитів, 2,20, 2,30. І до 11 гривень 96 аркушів, - розповідає продавець Лідія.

Якщо приблизно підрахувати на ярмарку аби купити зошити, ручки, олівці, пластелін та все інше шкільне приладдя разом із ранцем, доведеться викласти близько тисячі гривень, кажуть продавці. І це бюджетний варіант.

Ну десь до тисячі гривень тільки так піде. На одні канцтовари. Портфель взяти вже ж не візьмеш як для маленької дитини, а треба взяти як для підростка.

Відправляємося на ринок. Тут вибір шкільних ранців ще більший. Продавець наголошує, що найкращий варіант - ортопедичний портфель. Середня ціна якого тисяча гривень.

Ось ранець у якому дуже хороша правильна спинка. Подушка, не дає вигину спинки. Далі є застібка наперед, яка не відтягує дитину із книжками і всім іншим. Світловідбивачі, широкі три відділи, - каже продавець Ірина.

Ранець має бути підібраний по росту дитини, його вага не має перевищувати більше одного кілограма, додає пані Ірина. В результаті порівняти ціни на ринку та на ярмарку складно, адже вартість залежить від різних факторів: матеріалу, виробника і так далі. Втім, кожен обирає, те що йому до смаку і по гаманцю. Та в середньому аби зібрати ранець таки доведеться викласти півтори тисячі гривень. А то й більше.
 

Читайте також: 10 речей, яким варто навчити дитину, щоб полегшити її доросле життя

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber