Роботи у парку Шевченка будівельники розпочали пізніше, аніж планували. Це соціальний та туристичний проект для міста, який реалізується за кошти Європейського Союзу, у співфінансуванні з міським бюджетом.

У парку Шевченка стартувало будівництво унікальних підземель міста. Нині на об’єкті "кипить" робота. Сам проект реалізовується на замовлення міста, за кошти Європейського Союзу, у співфінансуванні з міським бюджетом.

Ввсього вартість цього проекту 17 мільйонів. Із них приблизно 2 мільйона, 1.700 дає місто , все інше - європейський союз. Ми вийшли на грант, отримали цей грант. Майже мільйон коштував нам проект по цьому, але коли це все буде завершено, тут буде дуже гарне місце, - розповів мер міста.

Підготовчі роботи на об'єкті тут розпочалися пізніше, ніж планували. Усе через велику кількість дозвільних процедур та погоджень, адже об'єкт належить до пам’яток архітектури місцевого значення.

На сьогоднішній день виконані роботи по консервації кладки старовинної, виконані роботи по розробці ґрунту та розпочинаються роботи по влаштуванню залізнобетонних конструкцій стін, що будуть захищати пам'ятку архітектури, - говорить директор «РЕНОМЕ ЄВРОБУД» Андрій Моніч.

Генеральний директор компанії Надія Гладкевич розповідає, для них цей об'єкт важливий, так як парк Шевченка є улюбленим місцем відпочинку багатьох рівнян. До того ж саме їхня компанія здійснювала реконструкцію літньої естради у парку Шевченка.

Ми не розцінюємо це як комерційний. Ціна оскільки був тендер і ми виграли цей тендер, ціна була сформована як соціальна, було забито в кошторис лише декілька відсотків, саме на передбачувані витрати на будівництво. Ми розуміємо, що місту таке потрібно, це європейські кошти, відповідно ми повинні зробити щоб рівнянам тут було зручно, - каже генеральний директор ПрАТ «РЕНОМЕ» Надія Гладкевич.

Самі підземелля не руйнуватимуть. Приміщення укріплять, а всередині зроблять квест-кімнати. Забезпечать об’єкт і усіма необхідними інженерними комунікаціями.

Це буде сучасний відкритий інклюзивний простір для доступу маломобільних груп населення. Це буде накриття розкопів світло-прозорими конструкціями, це будуть сучасні, лофтові залізнобетонні конструкції. будуть накриті квест-кімнати, які плануються в подальшому.

Завершити будівництво планують до початку літнього сезону 2020 року. Тож в найближчому майбутньому унікальні підземелля мають усі шанси стати туристичною родзинкою нашого міста. 

 Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber