Якщо ти прагнеш знизити вагу, важливо дотримуватися режиму харчування, а хаотичні перекушування і недоїдання не допоможуть тобі в цьому. Режим дня і правильне харчування зв'язані, але є загальні правила і для «жайворонків», і для «сов».

Якщо ти привчиш себе харчуватися по годинах, то вага нормалізується сам собою і організм не буде накопичувати жир. «Правило екватора» говорить, що їсти потрібно протягом години після пробудження, вуглеводи вживати до 15:00, а після - білкову низькокалорійну їжу. При цьому, якщо ти лягаєш спати о 23:00, можна перекусити творогом годин о 20:00.

Які продукти виключити після 15:00

Солодощі і випічку: тістечка і тортики, фрукти, мед. Швидкі вуглеводи не вгамовують голод і відкладаються на боках, якщо ти не можеш відмовитися від шматочка торта, з'їж його в першій половині дня. Так ймовірність витратити калорії вище. Якщо з'їсти той же маленький шматочок після 15:00, отримана енергія не встигає витрачатися і перетворюється в ненависний жирок.

Овочі з високим вмістом крохмалю: морква, картопля, батат, буряк

Навіть овочі можуть стати перешкодою на шляху до бажаного результату. Вони, як і солодка або занадто солона їжа, затримують воду в організмі. Сигналом неправильного харчування вечері можуть стати набряки на обличчі з ранку.

Продукти, які підвищують інсулін: молоко і солодкі йогурти, червоне м'ясо, солодкі запіканки. Ці продукти не дають вироблятися гормону росту, який відповідає і за спалювання підшкірного жиру.

Вечеря повинна бути білкова і нежирна, утримайся від пиріжків і пельменів ввечері. Можна з'їсти білковий омлет або відварену курячу грудку, нежирний творог або кефір. Відмова від вечері - серйозна помилка, це не посприяє схудненню, а тільки може викликати безсоння і спровокувати накопичення «запасного» жиру.