фото ілюстративне
Астрологи вважають, що цей зорепад Персеїди має величезну силу через свою високу інтенсивність. Тому сміливо загадувати бажання, коли побачите падаючий метеор.

Насправді, період зорепаду розпочався ще 15 липня 2019 року, закінчиться він 17 серпня. Найбільш зорепадна ніч, які завжди очікують громадяни,  очікується з 12 на 13 серпня. Окрім того, за цим явищем можна буде спостерігати перед світанком, 11 або 12 серпня.

Особливість цього року для спостережень Персеїд в тому, що на небі буде Місяць — яскраве джерело світла. Це суттєво заважає насолоджуватися явищем, адже багато метеорів не дуже яскраві. Тому побачити їх на світлому від Місяця небі складно.

Читайте також: Рівне історичне: вулиця, що губиться неподалік гідропарку 

Окрім того, аби насолодитись зорепадом, потрібно обирати такі місця, де зоряне небо не "забруднене" штучним світлом (ріжні ліхтарі, яскрава реклама та інше нічне освітлення).

Важливо спостерігати частину неба в стороні сузір'я Персея, яке знаходиться в північній частині. Як варіант, можна скористатися простим програми для вивчення зоряного неба, яке допоможе зорієнтуватися на місці і дасть корисні поради.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber