У Рівному зранку, сьомого серпня, під стінами Головного управління поліції зібралися десяток таксистів. Обурені водії звинувачували правоохоронців у бездіяльності. Мовляв , ті виконують свою роботу не згідно з буквою Закону. Через що стався конфлікт між водіями та поліцією, дивіться у сюжеті.

У Рівному, під стінами обласного управління поліції, зібралися десяток таксистів. Серед них і Юрій Коробчук. Майже рік тому з чоловіком трапилася не приємна ситуації. Розповідає, на нього напали та побили його ж клієнти. Аби захистити себе чоловік був змушений використати травматичну зброю. На яку той мав усі необхідні документи.

Коли ми билися, коли я бився, бо я захищався. То я можливо нажав на курок. І десь я поранив його під підмишку.Перший висновок поліції був що таксист захищався. Зброю примінив правомірно, - розповідає таксист Юрій Коробчук.

Минув майже рік, а підозру у скоєні кримінального злочину у цій справі отримав - він.

31.07 вручили мені підозру. Підозра така що в голові в мене не вкладається. Значить що я мішав спать нашим мешканцям. В громадському місці я не мав права стріляти.

Окрім Юрія Коробчука, під стінами обласного управління поліції пікетували й інші таксисти. Кажуть, його колега у цій ситуації не винний. А на його місці може опинитися будь хто з цієї професії.

Бувають люди не адекватні, п'яні. І часто нападають на таксистів. Вночі.Вночі не захищений їжджу,тобто всякі ситуації бувають, - говорить таксист Тарас.

У поліції у свою чергу стверджують, до 31 липня поточного року проводили розслідування. Під час нього правоохоронці збирали необхідну кількість доказів. Які підтверджують або ж спростовують причетність особи до скоєного злочину- розповідає начальник слідчого управління ГУНП в Рівне нській області.

Частина четверта, статті 296 це злочин тяжкий. Тобто законодавець дає змогу розслідувати його протягом 18 місяців. Без продовження терміну. Отже, терміни не були порушенні, докази зібрані повністю, для оголошення про підозру. Підозра оголошена. З моменту оголошення про підозру у слідчого є два місці для завершення до судового розслідування, - каже начальник слідчого управління ГУНП в Рівне нській області Олександр Панасюк.

Втім така відповідь мітингувальників не задовільнила. Їх зустріч з правоохоронцями завершилася конфліктом.

Розійшлися таксисти з правоохоронцями не дійшовши згоди.
 

Читайте ще: в поліції повідомили деталі автопригод у Рівному

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber