Більшість людей думає, що косметику тестують на тваринах так: фарбують вії та намащують кремом лапки. Проте це відбувається у зовсім інший спосіб - жорстокіший. Аби зупинити насильство над тваринами рівняни підписують петицію. Тим часом МОЗ пропонує посилити вимоги до косметичної продукції та зупинити випробування на тваринах.

Вбивча косметика. Близько 80% засобів для макіяжу тестують на тваринах. Здебільшого під приціл виробництв потрапляють кролики, морські свинки, щурі та миші. А ось на собаках і мавпах перевіряють інші види хімічних речовин. Наслідки у таких тестувань для тварин - часто бувають летальні.

В першу чергу, це алергії можуть бути у тварин, подразнення шкіри, подразнення дихальних шляхів, ну і дивлячись, яка вже там косметика і що там роблять, - розповідає ветеринар Дмитро Грицюк.

За оцінками Міжнародного товариства захисту тварин, щороку в усьому світі страждають і гинуть близько двохсот тисяч звірят - і все через косметику. Аби зупинити насильство над ними, українці масово підписують петицію. Зоозахисниця Юлія одна з тих хто долучився до ініціативи, розповідає, що такий спосіб перевірки якості косметики - антигуманний.

Хіба ми не можемо просто тестувати косметику в лабораторіях чи на комп'ютері як в інших цивілізованих країнах. Чого потрібно приходити до таких от методів? Мене це дуже обурює і коли я просто бачу як знущаються над тваринами, то серце кров'ю обливається чесно кажучи.

Для перевірки якості косметики є альтернатива. До прикладу, тести в пробірках чи методи вирощування штучної шкіри. У світі вже існують бренди, що обирають гуманні засоби тестувань. Візажистка Ярина Готь розповідає, що вже давно викинула косметику, яку перевіряють на тваринах і знайшла кращу для себе.

Мене часто питають а чим ж тоді користуватися? Практично всі відомі марки косметики тестують на тваринах. І починаючи з люксових і закінчуючи бюджетними. Є білий і чорний список. І по цьому я орієнтуюся яку косметику використовувати.

Таку косметику називають етичною. Розпізнати її можна за спеціальною маркою у вигляді кролика. Тож аби стати на крок ближчими до Євросоюзу, Міністерство охорони здоров'я нещодавно збільшило вимоги до косметики на українському ринку. Серед них і є заборона на тестування косметичної продукції на тваринах. 

Дивіться також: скільки коштує година роботи на Рівне нщині ?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber