Вибір нижньої білизни і жіночого, і чоловічого зараз неймовірний. Купуючи чергову річ, ти обов'язково подивишся на склад тканини і правильно обирай розмір. Адже, якщо розмір не підійде, повернути білизну вже не зможеш.

Вибір білизни

  • Лікарі радять спати в піжамі вільного крою або зовсім без білизни. Вночі людина пітніє, а нижня білизна тільки сприяє появі шкідливих бактерій. Грибок стрімко розвивається в темних вологих місцях, а відсутність білизни не дає грибковим бактеріям розвиватись.
  • Вузька або тісна білизна - не тільки ознака того, що ти помилився з розміром. Навіть якщо тобі зручно в новій білизні, але вона залишає смуги на тілі, значить, розмір малуватий. У тісній білизні ризик підхопити інфекцію сечовивідних шляхів зростає в рази.
  • Антибактеріальна білизна - унікальний винахід, який обіцяє комфорт і маскування неприємного запаху. Ефект досягається завдяки іонам срібла в складі тканини. Гінекологи відносяться з побоюванням до такої білизни, і кажуть, що ця речовина може порушити гормональний фон у жінок або алергію.
  • Коригуюча білизна виручає, коли потрібно виглядати бездоганно кілька годин. Тільки незручностей воно приносить набагато більше: незручно ходити в туалет, можуть затікати кінцівки через поганий кровообіг. 

Прати нижню білизну з іншими речами не слід

  • Прання універсальним порошком не рятує від всіх бактерій. Найкраще прати білизну окремо при температурі вище 40 градусів. Щоб позбутися від бактерій, потрібно сушити білизну на сонці або гладити її.
  • Стрінги не так страшні, як про них прийнято думати. Мовляв, вони сприяють появі запалень. Вчені провели експеримент, порівняли мікрофлору жінок, які носили стрінги і тих, хто носив сліпи. Мікрофлора і тих, і інших була приблизно однакова, так що тепер вибір жіночої нижньої білизни стане для тебе трошечки цікавіше.
  • Білизна для тренувань зшита зі спеціального матеріалу, який відводить вологу від тіла. Це захищає організм від грибка і запалень. Якщо ти не хочеш витрачати гроші на спеціальну білизну, обов'язково міняй бавовняну після кожного тренування.

Білизна приходить у не придатність через рік

  • На нижній білизні скупчуються тисячі мікробів, причому на випраній білизні. Тому від нього потрібно позбавлятися без жалю. Навіть якщо улюблені трусики виглядають відмінно, подумай про своє здоров'я і краще купи собі нові.
  • Білизну яскравих кольорів фарбують за допомогою небезпечних хімікатів. Токсичні речовини, що знаходяться в фарбі, можуть спровокувати рак. Для навколишнього середовища виробництво такого білизни теж шкідливо. Вибирай спокійні тони, тим більше, що кислотні кольори на любителя.
  • Трусики і бюстгальтери з поролоновими вставками прекрасно заповнюють те, чим не нагородила природа.

Тільки носити таку білизну не варто кожен день. У поролоні містяться шкідливі речовини, та й він створює парниковий ефект. Це може привести до розвитку грибкових захворювань.