"Happy birthday! З днем народження, Майя!", - саме такою піснею у зоопарку розпочали святкування п'ятого дня народження самки тапіра. Тварина унікальна, тож і свято зробили особливим, більше деталей читайте і дивіться далі.

У рівненському зоопарку свято. Адже у тапіра Майї день народження. Їй виповнилося 5 років

Фруктовий торт та водяні процедури, саме так вітали іменницю у зоопарку. Розповідають, порода рідкісна. В Україні тапірів лише два: у Рівному та в Миколаївській області. Самому ж виду понад 50 мільйонів років.

Вона у нас одна і тому вона дуже особлива. І взагалі ці тварини дуже особливі, подивіться на неї, вона ні на кого не схожа. Відвідувачі дуже часто кажуть, що це мурахоїд, що це кабанчик, що це слоник, що це носоріг, ну будь-як називають. Насправді, це давні родичі носорогів і коней. - каже завідувачка відділу кінного двору Катерина Арафаілова.

Майя полюбляє їсти фрукти, овочі і різноманітні рослини. Та все ж улюбленим перекусом у неї є банани. Догляд за тапіром, зауважують у зоопарку, має бути ретельним.

В тапіра така особливість, що її потрібно щодня купати. Обов'язково. Тому що їхня шкіра потребує постійного зволоження, бо вони живуть в Південній Америці. Вони там біля болот, біля водойм, вони далеко не відходять. - розповідає завідувачка відділу кінного двору Катерина Арафаілова.

До Рівного тапір Майя прибула із Німеччини, і тут вже три роки. За цей час вона стала улюбленецею зоопарку та його відвідучів. Тож привітати іменинницю прийшли десятки рівнян.

Головне здоров'я їй, смачненьких обідів, вечерь і сніданків.
Щоб він був здоровий, веселий, енергійний.
Розвитку як кажуть усьому зоопарку, шоб була завжди багіра сита, і шоб здорова. - бажають рівняни. 

До дня народження екзотичної мешканки у зоопарку влаштували частування відвідувачів та розважальну програму для дітей. То ж відгуляли 5-річчя Маїй незабутньо, як для тваринки так і для рівнян.

Читайте також: У Рівне нському зоопарку вітають Майю із днем народження (ФОТО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber