Народна приказка говорить: "Природа одному мати, другому — мачуха". Температурні перепади, дощі та спека - саме з такими прогнозами зустрічаємо серпень.

Останній місяць літа. І не без температурних сюрпризів. У перші дні серпня за прогнозами синоптиків погода буде мінливою.

На вихідні очікується переважно в денні години місцями короткочасні дощі, подекуди з грозами та з градом. Початок тижня понеділок вівторок переважатиме без опадів, а от починаючи вже з середи і до кінця тижня також очікуються короткочасні дощі.подекуди грози та слабкий град. Температура повітря суттєво змінюватися не буде в нічні години буде становити 10-15 градусів тепла, а в день 20-23 градусів тепла, - розповідає синоптик Катерина Лешундак.

Та спекотні дні у серпні таки будуть. Стовпчик термометра подекуди в Україні сягатиме 34-42 градусів тепла, про це повідомляють в Українському Гідрометцентрі. Тож, аби попередити проблеми зі здоров'ям та уникнути зневоднення через спеку, рятувальники радять:

завжди мати з собою запасну пляшку води, уникайте фізичних навантажень у спекотні дні, протягом доби випивати 2-3 літри води, уникати вживання спиртних напоїв, особливо у дуже спекотну погоду, особливу увагу звертаємо на правильність харчування.

Крім того, не забувайте про одяг з натуральних тканин, і обмежуйте перебування на вулиці з 12 до 15-ої години. Та от рівняни до "температурних гойдалок" серпня готуються, проте більшість сподіваються на краще.

Холод літом не докучав особливо, але хочеться літа , бо осінь вона завжди буде.

Все ж рівнянам слід маленькими кроками готуватися до осені. Серпневі ночі, за словами синоптиків, будуть ставати все прохолоднішими.  

Читайте також: рівнян просять повідомляти про борщівник на гарячу лінію

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber