У Рівному вулиці міста патрулюватимуть військовослужбовці Нацгварідії. Вони виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. Таке доручення підписав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Матимуть військовослужбовці право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу.

Андрій Стахів - командир патрульної роти військової частини 3055. У Нацгварідії хлопець служить уже більше семи років. Нині він та його військова частина на показовому розводі. Адже тепер військовослужбовці виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. І їх перше патрулювання проходитиме у місцях де людей буває найбільше розповідає хлопець.

Сьогодні виконуєм службу по охороні громадського порядку на таких маршрутах, як автовокзал, жд вокзал, і район щасливого. ЖД вокзал та автовокзал це місця найбільшого скупчення людей. Там трапляються найчастіше такі адмін правопорушення як крадіжки, розпиття спиртних напоїв. Тобто усі адмін та кримінальні правопорушення, - розповідає командир патрульної роти в.ч. 3055 Андрій Стахів.

Під час виявлення таких правопорушень гвардійці мають право провести низку превентивних та поліцейських заходів- розповідає заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Руслан Стрельбіцький.

В разі виявлення будь якого правопорушника військовослужбовці національної гвардії можуть підійти до нього з метою припинення адміністративного правопорушення. Якщо особа нормально адекватно реагує і адміністративне правопорушення припинено. Конфлікт був вичерпаний на місці. Якщо буде йти якась злісна не покора то поліції військовослужбовці національної гвардії повідомляють і найближчий екіпаж поліцейських які є , і ми вже в свою чергу надаємо їм свою допомогу, - каже заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Руслан Стрельбіцький.

Таке збільшення військослужбовців на вулицях міста допоможе зменшити кількість правопорушень -запевняє речник головного управління нацполіції Антон Крук.

Присутність правоохоронців на вулицях міста зробить місто безпечним та зменшить криміногенне навантаження. Тому що ми зможемо перекривати проблемні ділянки міста військовослужбовцями Нацгвардії, які нестимуть там службу. Вони орієнтовані будуть на злочин які відбуваються протягом доби. До них надходтимуть усі орієнтування по правопорушникам та злочинцям.

Проводитимуть патрулювання військовослужбовці Нацгвардії протягом 5 днів. Стежитимуть за порядком вони не лише у Рівному , а й місті Сарни. Таке відповідне доручення підписав Міністр внутрішніх справ України.  

Читайте також: неподалік Рівного поліцейські та волонтери визволяли покинуту вівчарку

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber