Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області
Тиждень тому в Києві вогнеборці не змогли вчасно врятувати пенсіонерку з охопленої вогнем квартири. І все через те, що просто на люку з гідрантом – припаркувався автомобіль.

Аби уникнути таких ситуацій у майбутньому, рятувальники з усієї України влаштували флешмоб під гаслом "Не паркуйся на пожежних гідрантах". Лише у Рівному гідрантів нараховується більше тисячі, і знаходяться вони у важкодоступних місцях. 

Основний його меседж - це довести ту важливу інформацію, до водіїв транспортних засобів, які паркують власні автомобілі на пожежних гідрантах, чи можливо дуже дуже близько. Так трапляється, що автомобіль, який виїжджає на місце пожежі, або це може бути багато квартирний будинок, можливо будинок з підвищеною поверховістю і потрібно взяти воду звідти забрати, і ми просто фізично не можемо. Втрачаються лічені хвилини, дорогоцінні хвилини за які можна врятувати життя людей. СТИК наші співробітники малюють трафарети відповідні червоною та білою фарбою "не паркуй автомобіль на пожежному гідранті" сподіваємося що цей меседж якимось чином достукається до свідомості водіїв, - розповідає Дмитро Мельник.

Читайте ще: рівненчан застерігають про небезпеку

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber