Ринки вже заповнені стиглими соковитими помідорами. Саме час заготовляти томатний сік! Приготувати смачний домашній томатний сік не дуже складно, проте далеко не у всіх є звичка пити його хоча б раз на тиждень. Як же можна оздоровитися за допомогою томатного соку? Дізнайся нижче.

Чим корисний томатний сік 

  • Часте вживання цього соку істотно знижує ризик деяких серйозних недуг. Справа в тому, що в томатах міститься потужний антиоксидант - лікопін, який не втрачає своїх властивостей навіть після пастеризації!
  • Томатний сік знижує кількість холестерину в організмі, а тому успішно бореться з проблемами серця. Японські вчені не раз підтверджували той факт, що саме калій в складі помідорів володіє такими властивостями.
  • Не тільки банани сприяють гарному настрою. Помідори теж можуть забезпечити твій організм достатньою є доза серотоніну.В томатному соку також міститься величезна кількість вітаміну С. Він відмінно зміцнює імунну систему.

 

  • Для тих, хто вічно сидить на дієті, помідори будуть ідеальним продуктом для схуднення. Справа в тому, що хоч в них і є білки, вуглеводи і жири, останніх там зовсім мало. Саме тому калорійність помідорів всього 17 ккал на 100 г.
  • Шкіра теж буде вдячна, якщо ти почнеш пити томатний сік трохи частіше. Помідори володіють такою великою кількістю корисних речовин, що шкіра дуже швидко очищається і набуває здорового вигляду.

Пора приготувати домашній томатний сік на зиму, а залишки вжити прямо зараз! Порада, не варто солити томатний сік. Так може загубитися частина його корисних властивостей. А ось тим, хто хоче схуднути на пару кілограмів, радимо замінити хоча б один прийом їжі томатним соком. Для того щоб їжа добре перетравлюється, рекомендуємо вживати склянку томатного соку за 20 хвилин до їди.