Сьогодні більшість людей намагається дотримуватися здорового способу життя, стежити за собою і своїм харчуванням. Вкрай важливо при цьому знати, як правильно поєднувати продукти між собою, адже іноді навіть здорова їжа може завдати шкоди організму. Багато хто з нас, в силу недостатньої поінформованості, роблять одні й ті ж помилки в харчуванні кожен день, тим самим перевантажуючи травну систему і погіршуючи своє самопочуття.

Неправильні поєднання продуктів 

Чай + молоко

Напевно, ні для кого не секрет, що не варто поєднувати оселедець з молоком, проте мало хто чув, що чай з молоком теж не варто вживати. Самі по собі два цих напої дуже корисні. У чаї міститься велика кількість антиоксидантів, які знижують запальні процеси і підвищують тонус організму. Молоко ж містить кальцій, який так необхідний для зміцнення кісток, нігтів і волосся. Однак вся користь моментально випаровується, варто змішати дві ці рідини воєдино. Все тому, що білок в молоці пов'язує антиоксиданти, повністю блокуючи їх здатність всмоктуватися в організмі.

Помідори + сир 

 

Поєднання цих продуктів перевантажує підшлункову залозу і печінку. Крім того, в томатах містяться кислоти, які, вступаючи в реакцію з кальцієм, що міститься в сирі, створюють специфічні відкладення, - від цього суглоби стають більш крихкими і слабкими.

Смажена картопля + яйця

При смаженні картопля утворює велику кількість крохмалю і канцерогенних речовин, тому погіршувати ситуацію ще і протеїном з курячих яєць може бути небезпечно.

Печиво + молоко 

Таке поєднання продуктів може привести до печії.

Варення + білкова їжа 

Справа в тому, що разом з білками і крохмалистою їжею солодке викликає бродіння і сприяє розкладанню інших продуктів.

Фрукти + будь-яка інша їжа 


Фрукти варто вживати в їжу окремо від інших продуктів у зв'язку з тим, що вони швидко перетравлюються в шлунку. Якщо ж вживати фрукти з іншою їжею, це властивість змінюється. В такому випадку вони надовго затримуються в шлунку, через що відбувається процес ферментації, який здатний привести до пошкодження стінок шлунково-кишкового тракту.

Каша + цукор

При додаванні цукру в кашу відбувається різке збільшення рівня глюкози в крові. При цьому крохмаль, що міститься в крупах, і без того перетворюється в прості цукри. Тобто, заправляючи кашу цукром, ти перевищуєш допустиму добову норму його вживання всього за один прийом їжі.

Риба + яйця

Поєднання цих двох продуктів може привести до цілого ряду захворювань шлунка. Панкреатит, виразка, гастрит - найбільш часті наслідки спільного вживання цих продуктів.